'Cami Saldırısı'

Almanya’da Leipzig Eyüp Sultan Camisi’ne Saldırı

Almanya'nın Leipzig kentindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne bağlı Eyüp Sultan Camisi'ne saldırı gerçekleştirildi.

@ Shutterstock.com değişiklikler: Perspektif

Terör örgütü YPG/PKK yandaşları, Almanya’nın Leipzig kentindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Eyüp Sultan Camisi’ne saldırdı.

Eyüp Sultan Camisi Derneği Başkanı Ömer Mumcu, yaptığı açıklamada, gece yarısı kimliği bilinmeyen kişi ya da kişilerce camiye içi ziftle dolu 11 boya topu atıldığını belirterek içerideki halı ile dış cephenin zarar gördüğünü ifade etti.

Cami 8’inci Kez Saldırının Hedefi Oldu

Mumcu, saldırının camiye sabah namazına gelen cemaat tarafından fark edildiğini söyledi. Camilerinin daha önce aşırı sağcıların da saldırısına uğradığına dikkati çeken Mumcu, son olayla camiye 8’inci kez saldırı yapıldığını vurguladı.

Mumcu, cuma günü Berlin Başkonsolosu Olgun Yücekök ile Din Hizmetleri Ataşesi Ahmet Fuat Candır’ın ziyarete gelerek cemaatle cuma namazı kılacağını da kaydetti.

Geçen Hafta da Saldırmışlardı

Geçen hafta da Almanya’nın Bad Salzuflen şehrinde terör örgütü PKK/PYD yandaşları, bir cami ve Türk lokaline eş zamanlı saldır düzenlemişti. Saldırganlar caminin önündeki direğin ipini kesip direkteki Türk bayrağını alarak kaçmıştı. Son olarak DİTİB’e bağlı Herne Camisi de saldırılara hedef olmuştu.(AA,P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler