'Cami Saldırısı'

Fransa’da Camiye Saldıran Zanlı Aşırı Sağ Parti FN Üyesi Çıktı

Fransa'da camiye saldırıp 2 kişiyi ağır yaralayan 84 yaşında saldırgan aşırı sağ parti Ulusal Cephe üyesi çıktı.

28 Ekim 2019 admin
@AA Değişiklikler: Perspektif

Fransa’nın İspanya sınırına yakın Beyonne şehrinde bir camiyi hedef alan saldırının detayları ortaya çıktı.

Pyréenees-Atlantiques Valiliği’nden yapılan açıklamada, bugün saat 15:20 sularında bir kişinin Beyonne Camisi’nin kapısını ateşe vermeye çalıştığı duyuruldu. Saldırganın bu esnada gelen 2 kişiyi vurarak yaraladığı kaydedildi. Saldırganın kaçarken de bir aracı ateşe verdiği belirtildi.

Saldırıda ağır yaralanan 2 kişinin 74 ve 78 yaşında olduğu kaydedilirken, yaralıların tedavilerinin kaldırıldıkları Bayınne Hastanesi’nde devam ettiği bildirildi. Saldırganın ise polisin yaptığı operasyonla yakalandığı aktarıldı.

Seçimlerde Aşırı Sağ Partiden Aday Olmuş

Fransız medyası, 84 yaşında olduğu kaydedilen saldırganın isminin Claude S. olduğunu duyurdu. Bu kişinin 2015 yılında düzenlenen yerel seçimlerde, daha sonra ismini Ulusal Birliktelik (RN) olarak değiştirilen aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi’nden(FN) aday olduğu ortaya çıktı.

Macron: Müslüman Vatandaşlarımızı Korumak İçin Her Şey Yapılacak

Saldırı ile ilgili Twitter’da açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, asla nefrete müsade etmeyeceklerini söyledi. Macron, “Failleri cezalandırmak ve Müslüman vatandaşlarımızı korumak için her şey yapılacak.” ifadelerini kullandı.

Müslümanları Hedef Alan Söylemler Artmıştı

Fransız aşırı sağcı Milletvekili Julien Odoul, yaklaşık iki hafta önce Besançon’da düzenlenen toplantıda Müslüman bir kadından oğlunun yanında başörtüsünü çıkarmasını istemiş ve sözlü saldırıda bulunmuştu. Olayın ardından başlayan tartışmalarda Müslümanların hedef alındığı açıklamalar artmıştı. Son olarak Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron bugün, Fransa İslam Konseyi’nin bazı üyelerini Elysee Sarayında ağırlamıştı.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler