'Cami Saldırısı'

Fransa’da Camiye Silahlı Saldırı: 2 Yaralı

Fransa'da camiye yapılan silahlı saldırıda 2 kişi yaralandı. Olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı. 

Fransa’nın İspanya sınırına yakın şehri Bayonne’de bir caminin önünde meydana gelen silahlı saldırıda 2 kişi yaralandı.  Saat 15:15’te meydan geldiği belirtilen olayda, 60’lı yaşlardaki bir kişinin içeride cemaat varken camiye ateş açtığı kaydedildi. Saldırgan daha sonra da camiyi ateşe vermeye çalıştı.

Saldırıda cemaatten 84 ve 87 yaşındaki 2 kişinin açılan ateşte vurulduğu, mağdur vatandaşlardan birinin boynundan diğerinin ise kolundan yaralandığı aktarıldı. Yaralıların hastaneye kaldırıldığı açıklandı.

1 Kişi Gözaltına Alındı

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis 1 kişiyi gözaltına aldı. Polis, cami önünde de iki gaz tüpünün bulunduğunu duyurdu. Cami çevresinde güvenlik çemberi oluşturan polis Twitter’dan yaptığı açıklamada da operasyonun sürdüğü, vatandaşlara oley yerinden uzak durmalar çağrısı yaptı.

Müslümanları Hedef Alan Söylemler Artmıştı

Fransız aşırı sağcı Milletvekili Julien Odoul, yaklaşık iki hafta önce Besançon’da düzenlenen toplantıda Müslüman bir kadından oğlunun yanında başörtüsünü çıkarmasını istemiş ve sözlü saldırıda bulunmuştu. Olayın ardından başlayan tartışmalarda Müslümanların hedef alındığı açıklamalar artmıştı. Son olarak Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron bugün, Fransa İslam Konseyi’nin bazı üyelerini Elysee Sarayında ağırlamıştı.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler