'Cami Saldırısı'

Hollanda’da Camilere “Darağaçlı” Tehdit Mektubu

Hollanda'da önceki gün Eyüp Sultan Camisi'ne gönderilen "darağaçlı" tehdit mektubu sonrası bugün 2 camiye daha aynı mektuplardan gönderildiği ortaya çıktı.

14 Kasım 2019 admin
@ Shutterstock.com değişiklikler: Perspektif

Hollanda’nın Zeist kentindeki Diyanet Vakfı’na ait Eyüp Sultan camisine İslamofobik bir tehdit mektubu gönderildi. Cuma günü caminin posta kutusuna atılan mektupta darağacına bir insan resmedilip yanına da İslam yazıldığı görüldü. Mektubu cuma namazı için gelen cami yönetiminden bir kişinin bulduğu kaydedildi. 2005 yılında açılan camiye yönelik ilk kez bir tehdit mektubu gönderildiği bildirildi. Cami yönetiminden Hollanda basınına yapılan açıklamada ise, “2019 yılında hala böyle bir saldırı ile karşı karşıya kalmamız utanç verici.” ifadelerini kullandı.

Caminin tehdit mektubu ile ilgili polise suç duyurusunda bulunduğu açıklandı.

İki Camiye Daha Aynı Mektupdan Gönderdiler

Öte yandan bugün de Vlissingen ve Oosterhout  şehirlerinde Fas kökenlilere ait iki camiye daha aynı tehdit mektuplarından gönderildiği ortaya çıktı. 3 mektubun da “Kick Out” isimli bir grup adıyla gönderildiği kaydedilirken polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

Aşırı Sağın Şiddete Başvurma İhtimali Artıyor

Hollanda Güvenlik ve İstihbarat Dairesinin (AIVD) raporunda, ülkede aşırı sağcı grupların söylemlerinin giderek daha çok şiddet içerdiği, saldırgan ve kışkırtıcı olduğu, silaha yönelik ilginin arttığına dikkat çekilmiş, bireysel ya da küçük grupların şiddet kullanma olasılığının eskisine göre daha yüksek olduğu vurgulanmıştı.

Verwey Jonker Enstitüsü’nün daha önce Anne Frank Vakfı adına yaptığı araştırmada da ülkede İslamofobik saldırıların giderek vandalizme dönüştüğüne işaret edilmiş, hasarla sonuçlanan saldırıların oranının 2016 yılında yüzde 11 iken 2017’de yüzde 17,8’e yükseldiği belirtilmişti.(p)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler