'Fransa'

Fransa’da Aşırı Sağın “İslam Karşıtı Gösterisi” İlgi Görmedi

Fransa'da geçen hafta düzenlenen ve on binlerce kişinin katıldığı İslamofobi ve ırkçılığa karşı yürüyüş aşırı sağı rahatsız etti.

@Twitter Değişiklikler: Perspektif

Fransa’da geçen hafta onbinlerce insanın katılımıyla gerçekleştirilen, ülkede Müslümanları hedef alan şiddet eylemleri ve ırkçı söylemlerin protesto edildiği yürüyüş, aşırı sağı rahatsız etti. İslamofobik görüşleri ve göçmen karşıtı faaliyetleriyle bilinen Kimlik Hareketi  de bu hafta “ülkenin İslamlaşmasını” protesto etmek amacıyla gösteri düzenledi. Radikal söylemleri ile tanınan grup tarafından Paris’te düzenlenen gösteri ilgi görmedi. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı yürüyüşe 300 kişinin katıldığı açıklandı.  Aşırı sağcı göstericiler yürüyüşte Müslümanları hedef alan afişler taşırken, “Mahallemizde İslamcı istemiyoruz” diye bağırdı.

Geçen hafta Fransa’nın başkenti Paris’te birçok derneğin çağrısıyla ve çok sayıda kesimden kişinin katılımıyla “Müslümanlara karşı ırkçı açıklamalar ve saldırıların sona ermesin, başörtülü Müslümanlara ayrımcılık yapılmamasın” talebiyle gösteri gerçekleştirilmişti. Organizatörler gösteriye katılımın 40 bin civarında olduğunu duyurmuştu.

Kimlik Hareketi

Kimlik Hareketi (Generation Identitaire), Avrupa’da yabancı karşıtı eylemleriyle biliniyor. Grup üyeleri 2013’te sadece ‘Fransız kökenli’ evsizlerin yararlanacağı yardım kampanyası düzenlemiş, 2016’da da Montpellier kentindeki sığınmacı merkezinin girişine duvar örmüştü. Grup, sığınmacı karşıtı faaliyetini kiraladıkları bir gemi ile Akdeniz’e taşımış ve ‘Avrupa’yı Savun’ sloganıyla Akdeniz’i geçmeye çalışan sığınmacıları kurtarmak için çaba harcayan sivil toplum kuruluşlarını engellemeye çalışmıştı. Ayrıca grup üyeleri bir camiye yönelik işgal eylemi nedeniyle de mahkum olmuştu.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler