'İsveç'

İsveç’te Polis Günü 11. Kez Camide Kutlandı

İsveç'te, Güney Stockholm Emniyet Müdürlüğü tarafından gelenek haline getirilen Polis Günü etkinliği, 11. kez Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Fittja Ulu Camisi'nde kutlandı. 

18 Kasım 2019 admin
@AA değişiklikler: Perspektif

İsveç’in başkenti Stockholm’de emniyet personeli Polis Günü’nü 11. kez Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Fittja Ulu Camisi’nde kutladı.

İsveç’in başkenti Stockholm’de, Güney Stockholm Emniyet Müdürlüğü tarafından gelenek haline getirilen etkinlikte, cami avlusunda polis teşkilatıyla ilgili çeşitli stantlar açıldı. Polislerle sağlık çalışanları da camide halkı bilgilendirirken, cuma namazı çıkışında birçok kişi kan bağışında bulundu. İsveççe bilmeyen Müslümanlar için de Türkçe ve Arapça bilen polisler hazır bulundu.

“Müslüman Vatandaşlarımızın Can ve Mal Güvenliği Bizim İçin Çok Önemli”

Hutbenin ardından kısa bir konuşma yapan Botkyrka Emniyet Müdürü Erik Akerlund, polis haftası nedeniyle bir günlerini camiye gelen Müslümanlara ayırdıklarını söyledi. Akerlund, “Bölgede yaşayan Müslüman vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği bizim için çok önemli. Her sene olduğu gibi burada sizi bilgilendirerek, polisle yakın diyalog içinde olmanızı tavsiye ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Fittja Ulu Camisi Başkanı İsmail Okur da, “Polisin her sene gelerek polis gününde camimizde etkinlik yapması bizi oldukça memnun ediyor. Tüm polis teşkilatına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.(AA,P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler