'Almanya'

Merkel: “Fikir Özgürlüğünün de Sınırları Vardır”

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Federal Meclis'te yaptığı konuşmada Almanya'da yükselen aşrı sağa dikkat çekti, nefret ve ırkçılık söylemlerinin yayılmasının fikir özgürlüğüne girmeyeceğini söyledi.

Fotoğraf: Shutterstock.com / Değişiklikler: Perspektif

Almanya Başbakanı Angela Merkel aşırı sağcılığın geldiği noktaya dikkati çekerek Alman toplumunun nereye gittiği sorusunu sordu.

Merkel, bütçe görüşmeleri kapsamında Federal Meclis’te yaptığı konuşmada, Almanya’da yükselen aşrı sağ ile ilgili açıklamalarda bulundu. Irkçı bir Alman tarafından işlenen Kassel Valisi Walter Lübcke cinayetine ve geçen ay Halle kentinde bir Sinagog’a düzenlen ırkçı saldırıya değinen Merkel, ”Halle‘deki olaylar ve Lübcke cinayeti hepimizi sarstı.” dedi.

Nefret, Irkçılık Söylemlerinin Yayılması Fikir Özgürlüğüne Girmez

İnsan onurunun dokunulmaz olduğunun altını çizen Merkel, Almanya’da son dönemlerde tartışılan fikir hürriyetinin kapsamı konusunda, “Ülkede fikir özgürlüğü vardır. Herkes özgürce fikrini açıklayabilir. Kimse diğer başkasının fikrine katılmak zorunda değil. Fikir özgürlüğünün de sınırları vardır. Nefret ırkçılık söylemlerinin yayılması ve diğer insanların onuru zedelenmeye başladığında bu sınır başlar.” değerlendirmesinde bulundu.

Hükümetinin İklim Politikalarını Savundu

Merkel meclisteki konuşmasında hükümetinin iklim politikalarını da savundu. “Hırslı bir paket” ortaya koyduklarını söyleyen Merkel “Eğer biz değilse kim iklim değişikliğine bir nebze karşı durulabileceğini gösterecek” diyerek Almanya’nın sorumluluğuna dikkat çekti.(AA,P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler