'Fransa'

Fransa’da Müslümanların Çatı Kuruluşunun Seçimleri 3. Kez Ertelendi

Fransa'da Müslümanların çatı kuruluşu CFCM'in 7 Aralık'ta yapılması beklenen başkanlık seçimleri 19 Ocak tarihine ertelendi.

3 Aralık 2019 admin
@Shutterstock değişiklikler: Perspektif

Fransa’da Müslümanların çatı kuruluşu Fransa İslam Konseyi’nin (CFCM), daha önce 7 Aralık’ta yapılacağı açıklanan başkanlık seçiminin etelendiği duyuruldu.

CFCM Genel Sekreteri Abdallah Zekri Fransız Haber Ajansı AFP’ye yaptığı açıklamada, daha önce 7 Aralık’ta yapılacağı açıklanan başkanlık seçiminin 19 Ocak tarihine ertelendiğini duyurdu. Zekri, 5 Arık tarihinde ülke geneline yapılacak büyük grev ve yaklaşan okul tatili nedeniyle böyle bir kararın alındığını bildirdi. CFCM’de başkanlık seçimleri daha önce de 2 kez ertelenmişti.

Yeni Başkanı 90 Delege Belirleyecek

Temmuz ayında Ahmet Oğraş’ın ayrılması ile geçici olarak Paris Büyük Camii Müftüsü Dalil Boubakeur’in başkanlık ettiği CFCM’de yeni başkanı 90 delege belirleyecek. Delegelerin 45’inin belirlenmesi için 10 ile 17 Kasım arasında 25 bölgede 800’den fazla camide seçimler gerçekleştirilmişti. Bölgelerdeki seçimler sonrası CFCM’de delege sayılarındaki üstünlük ise Fas hükümetine yakınlığı ile bilinen Fransa Müslümanlar Birliği’ne (UMF) geçti. CFCM’de en çok delege sahip kuruluşlar ise şu şekilde: Fransa Müslümanlar Birliği’nin 17, Fransa Müslümanları Topluluğu’nun (RMF) 16, Paris Büyük Camii’nin 15, DİTİB’in temsil edildiği Fransa Türk Müslümanları Koordinasyon Komitesi’nin (CCMTF) 12, Millî Görüş Fransa İslam Konfederasyonu’nun (CIMG) 7, Afrika İslami Dernekleri Federasyonu, Komorlar ve Batı Hint Adaları’nın (FFAIACA) 3 ve Reunion Saint-Denis Büyük Camisi’nin (AISD) 3 delegesi bulunuyor.

19 Ocak’ta yapılacak başkanlık seçiminde ise halen bu görevi geçici olarak yürüten Dalil Boubakeur’in ismi ön plana çıkıyor.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler