'Irkçılık'

Almanya’da Irkçılık Son İki Yılda İki Kat Arttı

Almanya’da Federal Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi, Almanya’da meydana gelen ırkçı olayların son iki yılda 2 kat arttığını duyurdu.

19 Aralık 2019 admin
@Shutterstock değişiklikler: Perspektif

Almanya Federal Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi, ülkede göçmenlere ve yabancılara yönelik son üç senede yaşanan ayrımcılıklarla alakalı bir rapor yayınladı. Buna göre 2016’da 2 bin 181, 2018’de 4 bin 216, 2019’da ise 3 bin 533 ırkçı vaka meydana geldiği duyuruldu. Bunların büyük çoğunluğunun ise insanların kökeni ve ten renginden dolayı olduğu kaydedildi.

Açıklanan rakamlara göre 2018’de yaşı nedeniyle ayrımcılığa uğrayanların sayısı 485’e ulaştı. Ayrıca 2019’un ilk 10 ayında 855 kişinin cinsiyet ayrımcılığına uğradığı belirtildi.

“Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi Güçlendirilmesi Gerek”

Almanya’da ırkçılığın iki kat artmasına karşın Federal Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi’nde çalışanların sayısında çok fazla bir artış olmaması eleştirilere neden oldu. 10 yıl önce 24 kişinin çalıştığı Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi’nde şu anda 32 kişi çalışırken, bu durumu eleştiren muhalefetteki Hür Demokrat Parti(FDP) Genel Başkan Yardımcısı Katja Suding, “Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi’nin güçlendirilmesi gerek.” ifadelerini kullandı.(bb)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler