'Portekiz'

Camide Evsizler için Noel Yemeği

Lizbon Merkez Cami’de evsizler ve ihtiyaç sahipleri için Noel yemeği düzenlendi.

@Shuttertock değişiklikler: Perspektif

Portekiz’in Lizbon kentinde Müslümanlar, camide evsizler ve ihtiyaç sahipleri için Noel yemeği düzenledi. Sevgi, barış ve beraberlik mesajı içeren davet, Lizbon Merkez Cami cemaati tarafından düzenlendi.

Yemek organizasyonundaki görevlilerden biri “Buraya evsizler haricinde yalnız yaşayanlar ve bu Noel akşamını huzur dolu bir atmosferde diğer insanlarla bir arada geçirmek isteyenler de geliyor.” ifadelerinde bulundu.

Camiye Noel yemeği için gelen bir vatandaş camide hissettiği yakınlığı ve sevgiyi uzun bir süreden beri kendi ailesi tarafından dahi hissetmediğini, bir sofra, güzel sözler ve sıcak bir yemek gibi şeylerin özlemini duyduğunu belirtti.

Organizasyondaki gönüllülerden Nuria Tarmohamed, Noel yemeğine yaklaşık 80-90 kişinin katıldığını söyledi. “Camide verilen yemekten sonra akşam bizim için devam ediyor. Camiye gelmeyen evsiz vatandaşlara sokaklara dikip yemek dağıtıyoruz” diyerek sözlerine devam etti.

Lizbon Merkez Cami cemaati tarafından düzenlenen bu Noel yemeği, din ve ırk ayrımının ortadan kaldırıldığı örnek bir hayır işi olarak kayıtlara geçti. (hç)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler