'Almanya'

AB Ülkeleri Arasında Almanya İltica Başvurularında Açık Ara Önde

Yapılan sığınma başvuruları, geçen senenin aynı dönemine göre düşüş gösterse de Almanya, AB ülkeleri arasında ilk sıradaki yerini koruyor.

Avrupa İstatistik Ofisi Eurostat, 2019 yılının ilk üç çeyreği boyunca Almanya’ya yapılan sığınma taleplerinde bir önceki yılın aynı dönem verilerine göre yüzde %13 azalma olduğunu açıkladı. Eurostat, 2019 yılının Ocak ve Kasım ayları arasında Almanya’ya yapılan sığınma başvurularının sayısı 133.270 olarak açıkladı. 2018 yılının aynı dönemindeki verilere göre yüzde 13’lik bir azalmanın gözlemlendiği sığınma başvuru sayılarında Almanya, yaşanılan bu düşüşe rağmen Avrupa Birliği ülkeleri arasında en fazla sığınma talebinde bulunulan ülke olmaya devam ediyor.

Başvuruların Dörtte Biri Sadece Almanya’ya

2019 senesi başından eylül ayına kadarki dönemde Almanya, toplam 111 bin 015 sığınma başvurusu aldı. Bu rakam Avrupa Birliği ülkelerine yapılan toplam başvurunun yüzde 23’ünü oluşturuyor. Rakamlar ayrıca Federal Göç ve Mülteciler Dairesi (BAMF) başkanı Hans-Eckard Sommer tarafından yapılan tahminleri de doğruladı. Sommer, kasım ayında yaptığı tahminde, yıl sonuna kadar ülkeye yapılacak sığınma başvurularının 2018 verilerinden daha az olacağını iddia etmişti.

Birliğe Yapılan Başvurularda Üçüncü Çeyrekte Düşüş

Avrupa İstatistik Ofisi tarafından hazırlanan bir diğer raporda ise, 2019 yılının üçüncü çeyreği boyunca AB ülkelerine yapılan sığınma başvurularının bir önceki çeyrek verilerine göre yüzde 12 artış olduğu açıklandı. Hazırlanan bu raporda, Venezuela vatandaşları tarafından yapılan sığınma başvurularındaki ciddi artış dikkat çekti.

2019 yılının üçüncü çeyreğinde, birlik üyesi ülkelere toplam 166.400 başvuru yapıldı. Yapılan toplam başvurunun yüzde 22’si (37.300) Almanya’ya, yüzde 18’i (30.500) Fransa’ya ve yüzde 16’sı (25.800) ise İspanya’ya yapıldı. Sadece bu üç ülkeye yapılan başvuru sayısı, Avrupa Birliği ülkelerine yapılan toplam sığınmacı başvurusu sayısının yüzde 56’sını oluşturuyor. Bu tarihlerde Avrupa ülkeleri arasında en fazla sığınmacı talebinde bulunulan ülkelerin başında ise Suriye bulunuyor. Suriye vatandaşları tarafından yapılan başvuruları Afganistan, Venezuela, Irak, Pakistan ve Türkiye’den yapılan başvurular takip ediyor.

Almanya’ya Yapılan Başvurularda Türkler Üçüncü

Aynı dönemde sadece Almanya’ya ise toplam 3.635 Türk vatandaşı sığınma talebinde bulundu. Yılın bu döneminde Almanya’ya yapılan başvuruların çoğunluğunu ise Suriye vatandaşları (10.360) ve Iraklılar (3.715) oluşturuyor. (eg)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler