'Cami Saldırısı'

Almanya’da İslamofobik Eylem: Kur’ân-ı Kerîm Yakıldı

Almanya’nın Hannover şehrindeki Selimiye Camisi önünde Kur’ân-ı Kerîm yakıldı. Cami yönetimi saldırganla alakalı suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.

Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletinde bulunan Hannover şehrindeki İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Selimiye Camisi önünde dün gece saat 22 sularında bir saldırgan, Almanca Kur’ân-ı Kerîm mealini yaktı. Saldırı tam olarak camide düzenlenen bir etkinliğin sona ermesinin hemen ardından gerçekleştirildi. Olay anında camide bulunan IGMG Selimiye Camisi Başkanı Murat Akkan, saldırganla alakalı hukuki süreci başlatacaklarını duyurdu. Gerekli belgeleri talep ettiklerini ifade etti.

Polis: Soruşturma Başlatıldı

Akkan, saldırganın komşuları olduğunu, daha önce iletişim kurmaya çalıştıklarını ve camiye davet ettiklerini dile getirdi. Saldırganın evinin camına, kılıçla kuşanmış adamların ve iki çarşaflı kadının bulunduğu bir fotoğraf yapıştırdığını da dile getiren Akkan, “Bu resim haftalardır orada duruyor ve özellikle cuma namazına gelen cemaatimizin çoğu bu resmi görebilir. Bu durum cemaatimizin farklı reaksiyonlar göstermelerine sebebiyet verebilir.” ifadelerini kullandı. Akkan ayrıca saldırganın daha önce de çocukları taciz ettiğini, cami avlusuna gelip hakaret içerikli sözler sarfettiğini belirtti.

Öte yandan Hannover polisi olayla ilgili bir açıklama metni yayınlarken, 55 yaşındaki saldırganla alakalı soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Kur’an’a Yönelik Saldırılar Sıklaştı

Geçen sene Almanya’da Kur’an-ı Kerîm’e yönelik saldırılar sıkça yapılmıştı. IGMG’ye bağlı Ulm şehrindeki Ulm Camisi’nde yaşanan 17 Aralık’taki olayda saldırgan, Kur’ân-ı Kerîm’den yırttığı sayfaları suyla ıslatıp mescidin duvarlarına yapıştırmıştı. Almanya’nın Münster, Bremen, Schleswig ve Giessen şehirlerinde de geçen yıl aynı şekilde Kur’ân-Kerim’e yönelik saldırılar olmuştu.(bb)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler