'Almanya'

Almanya’da Irkçılık Vakaları İçin Yeni Bir Danışma Merkezi

Almanya'da her geçen gün daha fazla insan ırkçı muamelelere maruz kalıyor. Yeni online kayıt/şikayet sitesi Hessen’de aşırı sağcı şiddet olaylarının gerçek boyutunun ortaya çıkartılmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

8 Ocak 2020 admin

Anne Frank Eğitim Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren aşırı sağcı ve ırkçı suç vakalarını takip eden danışmanlık merkezi “response” yeni yıl ile birlikte “Hessen schaut hin” adlı bir online kayıt sitesini eyalet çapında hayata geçiriyor. Buna göre mağdurlar ve görgü tanıkları karşılaştıkları ırkçılık veya ayrımcılık olaylarını artık internet üzerinden bildirebilecek. “Bu vakaların sadece küçük bir bölümü açığa çıkıyor veya polisin suç istatistiklerine yansıyor.” diyen response yöneticisi Oliva Sarma, “buna karşılık olarak biz de bir kayıt sitesi ile Hessen’deki aşırı sağcı ve ırkçı şiddetin tüm boyutunun ortaya çıkarılmasına katkıda bulunmak istiyoruz.” dedi.

Rakamlar Irkçılığın Tırmanışa Geçtiğini Gösteriyor

Response danışmanlık merkezi Hessen’de sadece 2019 yılında aşırı sağcı, ırkçı ve antisemitist şiddet içeren 134 danışmanlık talebini işleme aldı. Bu rakam bir önceki yıla göre söz konusu suçlarda yüzde 30 oranında artış olduğunu gösteriyor. Oliva Sarma bu rakamlarla ilgili olarak “Gerçek sayının çok daha yüksek olduğunu kanısındayız. Bunun böyle olduğunu ise mağdurların sıklıkla hayatları boyunca tecrübe ettikleri ırkçılık deneyimlerinden bahsettikleri danışmanlık çalışmalarımız sayesinde biliyoruz.” diyor. Online form doldurulmak suretiyle bir vakayı bildiren herkes danışmanlık hizmeti de alma hakkına sahip oluyor. Sarma, online kayıt hizmeti sayesinde daha fazla insanın ırkçılık deneyimlerinin kayıt altına alınacağını umuyor.

Ülke Çapındaki İlk Online Cami Saldırıları Kayıt Sitesi: #brandeilig:

Yurt çapında camilere yönelik gerçekleştirilen saldırıların kayıt altına alınması için de 1 Temmuz 2019’da hayata geçirilen cami saldırıları karşıtı girişim #brandeilig cami saldırılarının online şikayet formu, e-posta veya telefon yoluyla kayıt altına alınmasına imkan tanıyor. Köln’de faaliyet gösteren girişim sayesinde bir cami saldırısının mağduru veya görgü tanığı olan herkes ülkenin her yerinden ihbarda bulunabiliyor.

“Brandeilig.org” ayrımcılık karşıtı FAIR international e.V. derneğinin bir girişimi olarak Müslüman karşıtı ırkçılığın bu yönünü açığa çıkarmayı amaçlıyor. “Toplumu bu konuda bilinçlendirmek ve bir hatırlama kültürü inşa etmek istiyoruz” diyen FAIR yetkilileri, camilere yapılan tek bir saldırının bile fazla olduğunu belirtiyor. (mk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler