'Almanya'

Almanya’da Vali Cinayeti Zanlısı Stephan E.’den Yeni İfade: “Ben Vurmadım!”

Kassel Bölge Valisi Walter Lübcke cinayetiyle alakalı gözaltında bulunan katil zanlısı Stephan Ernst, savcıya yeniden ifade verdi ve Lübcke cinayetini Markus H. adlı kişinin gerçekleştirdiğini belirtti.

Cinayete kurban giden Kassel Bölge Valisi Walter Lübcke @Facebook değişiklikler: Perspektif

Almanya’da 2 Haziran’da evinin bahçesinde öldürülen Kassel Valisi Walter Lübcke cinayetinin yankıları sürüyor. Cinayetle alakalı cezavinde tutulan katil zanlısı Stephan Ernst, savcılığa yeni bir ifade verdi. Lübcke cinayetinin kendisiyle alakası olmadığını dile getiren Ernst, amaçlarının Lübcke’yi tabancayla korkutmak olduğunu belirtti. Ernst, Lübcke’yle olay yerinde aralarında tartışma ve kargaşa çıktığını, tabancanın ise bu sırada Markus H.’nın elinde bulunduğunu belirtirken, Markus H.’nın çıkan boğuşma sonucu Lübckeye ateş ettiğini belirtti.

Soruşturmayı sürdüren savcılık ve polis yetkilileri, şimdi zanlının doğru söyleyip söylemediğini araştıracak.

Evinin Bahçesinde Öldürülmüştü

Kassel Valisi Walter Lübcke, 2015’te mültecilerin Almanya’ya gelmelerini eleştirenlere karşı, “Bu değerleri paylaşmayan istediği zaman bu ülkeyi terk edebilir. Her Alman bunu yapmakta serbesttir.” ifadelerini kullanmış ve bu açıklaması aşırı sağcı çevrelerce büyük tepki çekmişti. Vali Lübcke, 2 Haziran’da evinin bahçesinde başına tek kurşun sıkılarak öldürülmüştü.(p)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler