'Almanya'

Almanya’da İslam’ın Öncülerinden Hofmann Hayatını Kaybetti

Almanya'da İslam'ın öncülerinden Murad Wilfried Hofmann, uzun süren hastalığın ardından Bonn kentinde yaşamını yitirdi.

@Twitter değişiklikler: Perspektif

Almanya’da Müslüman toplumun önemli isimlerinden olan Dr. Murad Wilfried Hofmann tedavi gördüğü hastanede 89 yaşında hayatını kaybetti.

1931’de Katolik bir ailenin çocuğu olarak Aschaffenburg’da dünyaya gelen ve uzun yıllar Almanya Dışişleri Bakanlığı’nda görev yapan Hofmann 1980 yılında İslamiyeti seçmişti. Murad Wilfried Hofmann, Müslüman kimliğiyle Almanya Müslüman dünyasına kitapları ve mücadelesiyle pek çok katkı sağladı. En son Almanya’nın Fas ve Cezayir Büyükelçisi olarak görev yapan Hofmann’ın kültürlerarası ve dini konularda çok sayıda makale ve kitabı bulunuyor.

İslami Kuruluşlardan Taziye Mesajı

Hofmann’ın yaşamını yitirmesi Almanya başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerindeki Müslümanlar tarafından büyük üzüntüyle karşılandı. Almanya’daki İslami kuruluşlar da Murad Wilfried Hofmann’ın vefatı ile ilgili taziye mesajı yayınladı. Almanya’daki Müslümanların Merkez Konseyi yaptığı açıklamada, ölümünün hem Müslümanlar hem de gayrimüslimler için bir kayıp olduğunu yazdı. ZMD Başkanı Aiman Mazyek, “Murad Wilfried Hofmann ile parlak bir düşünürü, bir akademisyeni ve birinci sınıf bir kişiliği, büyük bir rol modelini ve birçok insan için ve nesiller boyunca ilham kaynağını kaybediyoruz.” dedi.

Almanya İslam Konseyi’nden (İslamrat) yapılan açıklamada, vefat ede Hofmann’ın Almanya’daki Müslümanlar için entelektüel bir zenginlik olduğuna dikkat çekildi. İslamrat Başkanı Burhan Kesici de vefatından derin üzüntü duyulduğunu söyledi. Hofmann’ın Almanya’daki Müslüman nesilleri etkileyen bir isim olduğunu dile getirdi.(P,AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler