'Almanya'

Almanya’da “Zorunlu Organ Bağışı” İle İlgili Tasarı Meclise Takıldı

Almanya’da itiraz etmeyen herkesi organ bağışçısı yapmayı öngören yasa tasarısı, mecliste yapılan oylamada reddedildi.

@Shutterstock değişiklikler: Perspektif

Almanya’da Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn’ın meclise taşıdığı itiraz etmeyen herkesi organ bağışçısı yapan yasa tasarısı yapılan oylama sonucu reddedildi. Oylamada 291 milletvekili “evet” oyu kullanırken, 375 milletvekili ise “hayır” oyuyla tasarıyı reddetti.

Reddedilen tasarıya göre Almanya’da yaşayan herkes birer organ bağışçısı hâline gelecekti. Sadece isimlerini, organ bağışçısı olmayı reddedenler listesine ekleyen kişiler bağışçı lisesinden çıkarılacaktı. Buna göre reddetmeme durumunda kişiler, otomatik olarak bağışçı konumunda olacaklardı.

Organ Bağışı 10 Yılda Bir Sorulacak

Yeşiller’in öncülüğünde oluşturulan vatandaşların organ bağışı konusunda bilgilendirilmesini amaçlayan yeni tasarı ise mecliste kabul gördü. Tasarıya göre halka on yılda bir organ bağışının önemine dair bilgilerin bulunduğu bir mektup gönderilecek ve organ bağışçısı olmak isteyip istemedikleri sorulacak. Bu tasarın yasallaşması için ise cumhurbaşkanı ve eyaletler meclisinin onayı gerekiyor. Tasarının yasalaşması durumunda 2022 yılında yürürlüğe girmesi bekleniyor. (p) 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler