'Almanya'

Almanya’da Sisi’ye Verilen Ödül Tartışma Yarattı

Almanya’nın Dresden kentindeki Semper Opera Balosunun, Aziz Georg Nişanı'nı bu yıl Mısır'ın darbe ile başa gelen Cumhurbaşkanı Sisi'ye vereceğini açıklaması ülkede tartışma konusu oldu.

27 Ocak 2020 admin
Abdülfettah El-Sisi @ Shutterstock.com değişiklikler: Perspektif

Almanya’da Dresden kentinin sembolleri arasında yer alan tarihi bir kültür sanat evinin Mısır’ın darbe ile başa gelen Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’ye ödül verecek olması, özellikle sosyal medya kullanıcıları arasında “Darbeci bir diktatöre nasıl böyle bir ödül verilir?” tartışmasına yol açtı. Söz konusu ödüle Sisi’nin layık görülmesi sosyal medyada birçok kişi tarafından eleştirilirken, bir kesim ise destekledi.

Kararın Siyasi Olmadığı İddia Edildi

Semper Opera Balosu Sanat Direktörü Hans-Joachim Frey, gelen tepkiler üzerine verdikleri Sisi kararını savundu. Sanat yoluyla bölgeler arasında köprüler kurmayı amaçladıklarını kaydeden Frey, bu kararın siyasi olmadığını ileri sürdü.

Ödül her yıl; kültür, siyaset, spor ve ekonomi alanında veriliyor. Söz konusu ödüle 2009 yılında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2017’de de Romanya’nın 6. Cumhurbaşkanı Klaus Johannis, 2019’da da Monako Prensi Albert II layık görülmüştü.(AA,P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler