'Fransa'

Fransa’da İslamofobik Saldırılarda Yüzde 54 Artış

Fransa'da İçişleri Bakanlığ tarafından yayınlanan rapora göre 2019'da İslam karşıtı saldırılar, bir önceki yıla göre yüzde 54 artış gösterdi.

28 Ocak 2020 admin
Fotoğraf: @AA değişiklikler: Perspektif

Fransa İçişleri Bakanlığı tarafından ülkede 2019 yılında meydana gelen ırkçı olaylar ile ilgili yayınlanan rapor İslamofobi’nin geçen yıl yüzde 54 oranında arttığını ortaya koydu. Rapora göre 2018’de İslamofobik saldırıların sayısı 100 olarak kaydedilirken bu oran 2019’da 154’e yükseldi. Saldırıların 63’ünün fiziksel saldırı 91’inin ise tehditin oluşturduğu bildirildi.

“Müslümanlar da Dinini Yaşayabilmeli”

Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Fransa İslam Konseyi’ne (CFCM) bağlı Fransa İslamofobi Gözlemevi Başkanı Abdullah Zekri ülkede saldırıların en çok Rhones-Alpes, Paca ve Paris’in de içinde olduğu Ile-de-France bölgelerinde yaşandığını belirtti. Abdullah Zekri, İslam ile terör arasında bir ilişkinin bulunmadığını, Fransa’da yaşayan Müslümanların diğer dine mensup kişiler gibi dinini yaşayabilmesi gerektiğine işaret etti.

CCIF: Bakanlığın Raporu Gerçeği Yansıtmıyor

Fransa İslamofobi İle Mücadele Derneği’nden (CCIF) yapılan açıklamada ise İçişleri Bakanlığı’nın verisinin gerçeği yansıtmadığı iddia edildi. CCIF, 2018’de bakanlığın bildirdiği 100 İslamofobik saldırıya karşın kendilerinin 676 İslamofobik eylem tespit ettiklerini aktardı.

Fransa’da çoğu Kuzey Afrikalı yaklaşık 5 milyon Müslüman yaşıyor. Fransa, Avrupa’da en fazla Müslümanın yaşadığı ülkeler arasında ilk sırada yer alıyor.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler