'Cami Saldırısı'

Finnentrop’ta Cami Saldırısı Her Kesimi Bir Araya Getirdi

Almanya'da IGMG'ye bağlı Finnentrop’taki camiye yapılan saldırıya karşı gerçekleştirilen dayanışma gösterisine, Federal Millet Vekili, Kaymakam, Belediye Başkanı ve Katolik Kilisesi Rahibi katılarak Müslümanlarla dayanışma içinde bulunduklarını bildirdiler.

Almanya’nın Finnentrop kasabasında bulunan İslam Toplumu Millî Görüş’e (IGMG) bağlı Ayasofya Camiive Eğitim Merkezi’ne yapılan saldırıya karşı dayanışma gösterisi yapıldı. Gösteriye çok sayıda Finnentroplu ve Müslümanın yanı sıra, Sosyal Demokrat Parti Olpe Federal Milletvekili Nezahat Baradari, Finnentrop Belediye Başkanı Dietmar Heß, Finnentrop kasabasının bağlı bulunduğu Olpe İlçe Kaymakamı Frank Beckehoff, Katolik Kilisesi Rahibi Jochen Andreas katıldı.

Gösteride konuşan Finnetrop Belediye Başkanı Heß, saldırının din özgürlüğüne karşı yapılan bir saldırı olduğunu bunu hiçbir şekilde kabullenmeyeceklerini söyledi. SPD’li Federal Milletvekili Nezahat Baradari de aşırı sağcıların tahrikleri ve nefret söylemleri ile dinî mekanlara saldırılmasına müsaade etmeyeceklerini vurguladı. Olpe Kaymakamı Frank Beckehoff da tüm Olpe halkı adına Müslümanlarla dayanışma içinde olduklarını göstermek ve bu tür saldırıların en kısa zamanda açıklığa kavuşturulması gerektiğinin üzerinde durmak için burada bulunduğunu söyledi.

“Keşke Bu Gösteriyi Hiç Yapmamış Olsaydık”

“Cami Saldırılarına Karşı Hep Birlikte” sloganı ile düzenlenen gösteride konuşan Cami Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Elmas katılımcılara gösterdiği duyarlılık için teşekkür etti. Elmas, Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’ın Musevîlerin Auswitz’den kurtarılışlarının yıldönümünde yaptığı “Failler değişti, ama fiil değişmedi.” sözünü hatırlatarak, nefret söylemlerinin hiç bir şekilde kabul edilemeyeceğini söyledi. Muhammed Elmas ayrıca, taşın belki sadece camı kırdığını ama, bununla birlikte Müslümanların gönüllerini de kırdığına vurgu yaptı. Cami Başkanı Ramazan Olmaz da söz alarak katılımcılara teşekkür etti ve “Keşke bugünkü bu gösteriyi hiç yapmamış olsaydık.” dedi. Olmaz, bu saldırının aslında sadece camiye değil tüm Finnentroplulara yapılmış olduğunu söyledi.

Avrupa Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği ve IGMG Yürütme Kurulu üyesi İbrahim Yazıcı ise özellikle toplumda yaygınlık kazanan nefret söylemlerine karşı durulmasını istedi. “Her kim, ırkçı, İslam ve Yahudi düşmanı söylemlerle karşı karşıya gelirse hemen orada, buna karşı tepki vermelidir.” diyen Yazıcı, Finnentrop polisi ve idaresinin saldırı karşısındaki hızlı ve aktif davranışını da tebrik etti.

Camları Kırıp Camiye Zarar Vermişlerdi

Finnentrop şehrinde kimliği belirsiz maskeli bir grup, IGMG’ye bağlı Finnentrop Ayasofya Camii’ne taşlı saldırı düzenlemişti. Saldırıda maskeli üç kişi caminin ön tarafından taşlarla saldırıp dört pencereyi kırmış, caminin duvarına da hasar vermişti. Polis, saldırganların 22 saniye içerisinde yaptıkları saldırıda 27 büyük taş fırlattıklarını tespit etmişti.(ib)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler