'Almanya'

“İslam Düşmanlığı Küçümseniyor”

Hanau'daki ırkçı terör saldırısı sonrası Berlin'de basın toplantısı düzenleyen ülkedeki İslami kuruluşların temsilcileri, İslam düşmanlığına karşı daha etkili mücadele edilmesi çağrısında bulundu.

Almanya‘nın Hanau şehrinde meydana gelen ırkçı terör saldırılarına tepkiler sürüyor. Berlin’de ortak basın toplantısı düzenleyen Almanya’daki İslami kuruluşların temsilcileri, ülkede var olan İslam düşmanlığına dikkat çekti. Almanya İslam Konseyi (İslamrat), Başkanı Burhan Kesici, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Dış İlişkiler Sorumlusu Zekeriya Altuğ ve Almanya Müslümanları Merkez Konseyi (ZMD) Başkanı Aiman Mazyek tarafından düzenlenen toplantıda siyasi yetkilileri ülkede var olan İslam düşmanlığının adını koymaya çağrısında bulunuldu.

Almanya İslam Konseyi Başkanı Burhan Kesici Hanau’da kurbanların anıldığı aynı gün neonazilerin gösteri yapmasına izin verilmesini eleştirdi. Yemek yemeye gittikleri restoranın neonazi gösteriden dolayı güvenlik nedeniyle polisin kapattığını anlatan Kesici, gösteriye hiçbir basın organının yer vermediğini söyledi. DİTİB yetkilisi Altuğ, Hanau’daki saldırıdan sonra da halen siyasi yetkililerin saldırıyı “İslam düşmanı” olarak nitelemekten kaçındığını, “Bu açık tavrı” göremediklerini söyledi. Hanau’da öldürülenlerin Müslüman olarak da anılmadığını eleştiren Altuğ, “Müslümanlar bu ülkede korkuyor” dedi. ZMD Başkanı Aiman Mazyek de, artan tehdit karşısında camilerin önünde görünür bir polis güvenliği alınmasını talep etti. Mazyek, güvenliğin öncelikle önemli ibadet gün ve saatlerinde görünür olması gerektiğini söyledi.

Irkçı Terör Saldırısında 9 Kişi Hayatını Kaybetmişti

Almanya’nın Hanau kentinde 19 Şubat gece saatlerinde iki kafeye düzenlenen ırkçı terör saldırısında, aralarında 5 Türk’ün de bulunduğu 9 kişi hayatını kaybetmişti. Özel harekat timinin düzenlediği operasyonda, saldırıyı gerçekleştiren ırkçı terörist 43 yaşındaki Tobias R. ve 72 yaşındaki annesi evinde ölü bulunmuştu. Saldırgan Tobias R’nin avcılık belgesi olduğu ve ardında bir mektupla video bıraktığı kaydedilmişti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel saldırıyla ilgili “Irkçılık zehirdir, nefret de zehirdir ve bu zehir toplumumuzda vardır.” açıklamasında bulunmuştu.(P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler