'Cami Saldırıları'

Almanya’nın Darmstadt Şehrindeki Camiye Saldırı

Almanya’nın Darmstadt kentinde bulunan Merkez Camii, kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından saldırıya uğradı.

IGMG Merkez Camii Darmstadt @Facebook değişiklikler Perspektif

Almanya’nın Hessen eyaletine bağlı Darmstadt’ta 28 Şubat Cuma akşamı saat 22:30 sularında kimliği belirsiz bir kişi tarafınfan gerçekleştirilen saldırıda İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) teşkilatına bağlı Merkez Camii’nin camı kırıldı.

Caminin Kurumsal İletişim Başkanı Mehmet Gür konuyla ilgili Perspektif’e konuştu. Caminin lokal kısmının camının kırıldığını belirten Gür, olay sırasında caminin bodrum katındaki gençlik odasında birkaç kişi olduğunu; fakat içerdekilerin üst katlarda yer alan camın kırıldığını duymadıklarını belirtti.

Mehmet Gür, konuyla ilgili polisle irtibata geçtiklerini, olayın aydınlatılması için soruşturma başlatıldığını söyledi.

Gür, normal şartlarda camide hafta sonları uyguladıkları ders programının bugün de devam edeceğini belirtirken konuyla ilgili araştırmalara devam edildiğini söyledi. Kurumsal İletişim Başkanı, bu tip saldırıları önlemek için güvenlik önlemlerini artırmayı planladıklarını ekledi.

Ne olmuştu?

“Darmstadt İslam Dinî Cemaati” ya da halk arasındaki kullanımıyla “Merkez Camii” daha önce de benzer bir saldırıya uğramıştı. 16 Mayıs 2017’de Merkez Camii’nin camları kimliği belirsiz, yüzleri maskeli dört saldırgan tarafından kırılmıştı.

Darmstadt polisinin, saldırının ertesi günü yaptığı basın açıklamasında söz konusu saldıyı bir cami saldırısı değil “bir dinî cemaate ait olan özel mülke” yönelik gerçekleştirilen “maddi hasar” olarak tanımlamış, bu durum çeşitli eleştirilere yol açmıştı. (yy)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler