'İslamofobi Gözlemevi'

Bremen’deki Fatih Camii’ne Şüpheli Bir Zarf Gönderildi

Cumartesi günü sabahı Bremen’de bulunan Fatih Camii’ne içinde beyaz toz ve ırkçı bir mektup bulunan bir zarf gönderildi.

Almanya’nın Bremen şehrinde bulunan İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) teşkilatına bağlı Fatih Camii’ne 29 Şubat Cumartesi sabahı saat 09:30 dolaylarında şüpheli bir zarf gönderildi.

Zarfı teslim alan cami sekreteri Abdülaziz Kabadayı, zarfı açmasının ardından içinde bulunan beyaz tozu ve ırkçı ifadeler yer alan mektubu gördü. Olayın ardından ofisine dönüp polisi arayan Kabadayı, daha sonra durumu cami yetkililerine bildirdi.

IGMG Bremen Bölgesi Kurumsal İletişim Başkanı Vahit Bilmez, olayla ilgili Perspektif’e konuştu. Cami sekreterinin kendileriyle irtibata geçmesinden hemen sonra camiye geldiğini söyleyen Bilmez, o sırada polisin, itfaiyenin ve sağlık ekiplerinin olay yerinde olduğunu belirtti.

Polisin tozla temas etmiş olan cami sekreteri ve onun yanındaki üç arkadaşının inceleme devam edene kadar bir odada kalmasını istediğini söyleyen Bilmez, ekiplerin konuyla ilgili titiz bir çalışma yürüttüğünü söyledi.

“Çocukların Güvenliği Öncelendi”

Olay sırasında çocukların güvenliğinin öncelediğini belirten Vahit Bilmez, “Camide okuyan yaklaşık 300 çocuk var. Polisler, çocuklar için bir tehlike olmasın diye tozla temas kurmuş kişilerin odada kalmasını istediler. Çocukları sınıftan çıkarmadık. Arkadaşlar da odaya kapandılar. Mektubu bir torbanın içine koyup, incelemesi için özel ekibe bıraktık.  Kontrolden sonra tozun tehlikeli olmadığı anlaşıldı.” ifadelerinde bulundu.

Daha sonra çocukların ailelerine teslim edildiğini belirten Bilmez, “Hem çocuklar hem de aileler çok korktu. Özellikle Hanau’dan sonra insanlar korku içinde. Aileleri sakinleştirmeye çalıştık. İlk etapta çocukların dışarı çıkarılmaması ailelerin panik olmasına neden oldu; fakat bunun sebebi çocukların güvenliğinin sağlanmasıydı.” diye ekledi.

“Polisler Çok Titiz Çalıştılar”

Güvenlik güçlerinin konuyla ilgili çok iyi bir çalışma yürüttüğünü ifade eden Vahit Bilmez, bu durumdan memnuniyetini şu sözlerle ifade etti: “Polis teşkilatına ve güvenlik güçlerine gerçekten teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar bugün çok hızlı ve etkili bir şekilde çalıştılar. Çocuklarımızın psikolojisini korumak için çok ince ve titiz davrandılar. Aynı zamanda gelişmelerle ilgili bize bilgi akışı sağladılar. Biz de konuyla ilgili cemaati bilgilendirdik.  Arkadaşların korkularını azalttık. Bu şekilde iyi bir çalışma sağlamalarından dolayı çok memnun olduk.”

Bremen’deki Şüpheli Mektuplar

Ocak ve şubat aylarında Bremen’de Yeşiller ve Sol Parti’ye de içinde toz bulunan iki şüpheli mektup gönderilmişti. Yapılan araştırma sonucunda herhangi zararlı bir bulguya rastlanmamıştı.

Vahit Bilmez, gönderilen mektuptaki ırkçı ifadelere bakarak bunun aşırı sağcı kişi ya da kişiler tarafından yapıldığını belirtiyor.

Mektubun içeriğinde “Defolun gidin. Siz Müslümanları burada istemiyoruz” gibi ifadeler yer aldığını söyleyen Bilmez, pazartesi günü konuyla ilgili polis teşkilatıyla toplantı gerçekleştireceklerini belirtti. Toza ve mektuba dair detayların da bu toplantıda konuşulacağını ifade etti.

Fatih Camii’ne Önceki Saldırılar

20 Şubat’ta Hanau’da gerçekleştirilen saldırı ile aynı gün camiye bomba tehdidi içeren bir mail gönderilmişti. Caminin dışı iki kere boyanmış, çeşitli İslamofobik sloganlar yazılmıştı. Yine bir kez de camide yangın çıkarma girişiminde bulunulmuştu.

Kuzey Almanya’nın en büyük camisi olan Bremen Fatih Camii, büyüklüğü ve bir minareye sahip olması nedeniyle sembolik bir anlam taşıyor. (yy)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler