'Almanya'

Hanau’daki Irkçı Terör Kurbanları Son Yolculuklarına Uğurlandı

Almanya'nın Hanau kentindeki ırkçı terör saldırısında hayatını kaybeden Türk vatandaşları, kent merkezindeki Marktplatz meydanında kılınan cenaze namazıyla son yolculuklarına uğurlandı.

@perspektif

Almanya‘nın Hanau kentinde, ırkçı terör saldırısında hayatını kaybeden Fatih Saraçoğlu, Gökhan Gültekin ve Sedat Gürbüz için kent meydanında cenaze töreni düzenlendi.

Markt Meydanı’ndaki cenaze namazını Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Başkanı Kazım Türkmen kıldırırken, İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Gene Başkanı Kemal Ergün’ün de cenaze namazı sonrası dua etti. Cenazeye Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, AK Parti İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Başkanı Abdullah Eren, Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı ile çok sayıda kişi katıldı.

Türk bayraklı tabutlarla getirilen ırkçı terör kurbanlarının aileleri ve yakınlarının da katıldığı cenaze töreninde, kurbanların yakınları göz yaşı döktü.

Düzenlenen törenin ardından kurbanlardan Sedat Gürbüz, Dietzenbach beldesinde toprağa verilirken, Fatih Saraçoğlu ile Gökhan Gültekin’in cenazelerinin ise defnedilmek üzere Türkiye’ye gönderildiği öğrenildi.

Irkçı Terör Saldırısında 9 Kişi Hayatını Kaybetmişti

Almanya’nın Hanau kentinde 19 Şubat gece saatlerinde iki kafeye düzenlenen ırkçı terör saldırısında, 9 kişi hayatını kaybetmişti. Özel harekat timinin düzenlediği operasyonda, saldırıyı gerçekleştiren ırkçı terörist 43 yaşındaki T.R. ve 72 yaşındaki annesi evinde ölü bulunmuştu. Saldırgan T.R.’nin avcılık belgesi olduğu ve ardında bir mektupla video bıraktığı kaydedilmişti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel saldırıyla ilgili “Irkçılık zehirdir, nefret de zehirdir ve bu zehir toplumumuzda vardır.” açıklamasında bulunmuştu. (AA,P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler