'Almanya'

Almanya Vize Süresi Dolanlara Ceza Uygulamayacak

Almanya'ya iş seyahati ya da turistik amaçla gelen ancak yeni tip koronavirüs salgınında alınan önlemler nedeniyle vize süresi bitenlerin herhangi bir cezai işleme tabi tutulmayacakları bildirildi.

Alman İçişleri Bakanlığından 9 Nisan’da yapılan yazılı açıklamada, süresi dolan çalışma ya da turist vize sahiplerine, 30 Haziran’a kadar cezai işlem uygulanmayacağı belirtildi. Çalışma vizesi dolanların ise 30 Haziran’a kadar çalışmaya devam edebileceği vurgulandı. Açıklamada, durumun 30 Haziran’dan sonra tekrar değerlendirileceği kaydedildi.

Vize Süresi Geçenlere Kolaylık

Bu düzenleme ile Alman İçişleri Bakanlığı, uluslararası seyahat bağlantılarındaki geniş kısıtlamalar nedeniyle geçici olarak Almanya’yı terk edemeyen ve kendi ülkelerine geri dönemeyen Schengen vizesi sahiplerinin özel durumunu dikkate aldığını bildiriyor. Normal şartlarda cezası olan izinsiz kalma durumu bu şekilde önlenmiş olacak.

8 Nisan’da İçişleri Bakanlığından imzalanan düzenleme üç maddeden oluşup kimler için geçerli olduğu düzenlemede belirtiliyor. 17 Mayıs 2020 tarihinde geçerli Schengen vizesine sahip Almanya’da bulunanlar veya daha sonra geçerli vizeyle Almanya’ya gelenlere, 30 Haziran’a kadar cezai muafiyet sağlanacak.

Schengen Ülkeleri Sınırlarını Kapattı

Sığınmacı krizi nedeniyle 2015’te çetin sınavdan geçen Avrupa ülkeleri, AB projesinin temelini oluşturan Schengen Anlaşması’nı askıya alarak sınırlarını kapatma kararı almıştı. Serbest dolaşım sağlayan Schengen, şimdi de Kovid-19 tehdidi altında. AB’nin aldığı üçüncü ülke vatandaşlarına 30 günlük “seyahat yasağı” uygulaması, üye devletlerin sınırlarını sadece içeriye değil dışarıya da kapattığı anlamına geliyor.

Almanya salgın sebebiyle 16 Mart’ta 5 ülke sınırında başlattığı kontrollerin süresini 20 gün daha uzattı. Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Björn Grünewaelder, Berlin’de düzenlenen basın toplantısında İçişleri Bakanı Horst Seehofer’in Avusturya, İsviçre, Fransa, Lüksemburg ve Danimarka sınırlarındaki kontrollerin süresini 4 Mayıs’a kadar uzatma kararını aldığını belirtti.

Sınır kontrolleri kapsamında Alman vatandaşı olmayan veya Almanya’da oturma iznine sahip olmayanlar, geçerli bir sebebi bulunmadığı sürece ülkeye giriş yapamıyor. Mal ticareti veya çalışmak için sınırları geçmesi gerekenler ise bu uygulamanın dışında tutuluyor. (kz)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler