'Hollanda'

Mahalle Sakinlerinden Emlakçıya Mektup: “Yabancıları İstemiyoruz”

Hollanda’nın ‘s-Gravendeel köyünden bir emlakçıya mektup gönderildi. Mektupta “Yabancılar, farklı ten renginde ve asosyal insanları sokağımızda istemiyoruz” ibareleri yer alıyor.

6 Mayıs 2020 admin
Fotoğraf: Shutterstock.com

Diogo dos Santos adlı emlakçı Hollanda’nın ‘s-Gravendeel köyünde ev satışı ile ilgilenirken bir mektup aldı. Algemeen Dagblad’ın haberine göre Mahalle komitesi adına gönderilen mektupta, gönderici, emlakçıyı daha önce sokaklarında bulunan evi iki koyu tenli kişiye gezdirirken gördüğünü ifade etti. “Geçen hafta evimden sizin karşıdaki evde iki koyu tenli insana evi gezdirdiğinizi gördüm. Bunu birçok kişi gördü. Burası sosyal ve eğlenceli bir semttir. Ve böyle kalsın istiyoruz.”

“Yabancılar ve Koyu Tenli İnsanlar”

Evin Portekiz kökenli eski sahibi ülkesine geri dönmek üzere evi satışa çıkarmıştı. Gönderici mektubunda bu duruma da yer verdi: “Semt sakinleri olarak yabancıları, farklı ten renginde insanları ve asosyalleri hoş karşılamayacağız. Umarım anlayış gösterip bu durumu dikkate alırsınız. Mahallece Portekizlilerin gidişine çok sevinmiştik.”

Habere göre kendisi de Portekiz kökenli olan emlakçı aldığı ırkçı mektupla şaşkına döndü. Dos Santos “Böyle bir şey hiç yaşamamıştım” ifadelerini kullandı.

“Hart van Nederland” adlı haber programı semt sakinleri ile görüştü. Şokta olduklarını belirten semt sakinleri, bu mektubun arkasında olmadıklarını ve bir “mahalle komitesi” bulunmadığını ifade ettiler. Evin eski sahipleri hakkında ise “Çok iyi insanlardı. Maalesef vatan hasreti çektiklerinden dolayı ülkelerine geri döndüler.” dediler.

Belediye Başkanı Tepkili

Emlakçı Diogo Dos Santos mektupla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Mektubu bir ay önce posta yoluyla aldım. İlk başta bunun bir şaka olduğunu düşündüm. Hemen evin eski sahibini aradım ve bu insanların böyle bir mektup göndermesini gerektirecek ne yaptığını sordum. O da hayrete düştü.” Mektubun tek kişilik bir eylem olduğunu düşünen Dos Santos özellikle bir komşunun kimlerin eve taşınacağı ile ilgili çalışanlarına sürekli soru sorduğunu belirtti.

Hoeksche Waard Belediyesine bağlı olan ‘s-Gravendeel’in Belediye Başkanı Bram van Hemmen yaptığı açıklamada, “Bu tür ırkçı eylemler kabul edilemez.” ifadelerini kullandı. Bu konuyu şahsen araştıracağını belirten Hemmen açıklamasına şöyle devam etti: “Bunun tek bir kişi ya da çok küçük bir grup tarafından yanlış yönlendirilmiş bir eylem olduğundan şüpheleniyorum. Muhtemelen bütün bir köyü zan altında bıraktıklarının farkında değiller.”

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler