'Almanya'

Waldkreiburg’taki Saldırı Zincirinin Faili Yakalandı

Almanya’nın Münih kenti yakınlarındaki Waldkraiburg kasabasında Türklere ait iş yerlerine yapılan saldırılar aydınlatıldı. Yakalanan saldırganın Daeş sempatizanı olduğu açıklandı.

Fotoğraf:Shutterstock

Wladkraiburg’da iki hafta önce sahibi Türk kökenli olan bir market kundaklanarak kullanılamaz hâle gelmişti. Aynı beldede yine Türklere ait bir pizza dükkanı ile kuaför salonu da kısa süre içinde saldırıya uğramıştı. Son olarak bir Türk iş adamına ait döner dükkanının camları kırılmıştı.

Saldırı Nedeni: Türklere Karşı Nefret

Yukarı Bavyera Emniyet Amiri Robert Kopp düzenlediği basın toplantısında 25 yaşındaki saldırganın, “Türklerden nefret ettiği gerekçesiyle” söz konusu saldırıları düzenlediğini söyledi. Kopp şüphelinin 8 Mayıs Cuma gecesi gözaltına alındığını ve Waldkraiburg beldesindeki saldırıları gerçekleştirdiğini itiraf ettiğini belirtti. Kopp ayrıca saldırganın sorgusunda daha birçok eylem planladığını anlattığını aktardı.

Münih Terörle Mücadele (ZET) Savcısı Georg Freutsmiedl ve 49 kişilik Prager Özel Komisyonu (Soko Prager) Şefi Hans-Peter Butz’un katıldığı basın toplantısında zanlının Müldorf tren istasyonunda rutin kontrol sırasında yakalandığını belirtildi. Tren biletinin olmadığı tespit edilen zanlının üzerinden kimyasal patlayıcı ve uyuşturucu çıktı. Tren seferleri durdurulup çevre emniyete alınırken zanlı göz altına alındı. Basın toplantısında Butz, zanlının planladığı birçok saldırının da bu şekilde önlendiğini söyledi. Şüphelinin evinde ve garajında yapılan aramalarda çok sayıda boru tipi patlayıcı, mermi ile bir tabanca bulundu. Saldırganın iş birlikçisinin olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.
25 yaşındaki saldırganın terör örgütü Daeş sempatizanı olduğu, Muş kökenli bir aileden geldiği ve Alman vatandaşı olduğu bilgisi paylaşıldı.

Soruşturmanın Derinleştirilmesi Talep Ediliyor

Emniyet Müdürü Robert Kopp, zanlı M.D.’nin bir Türk düşmanı olduğunu vurgularken, “Türk vatandaşlarımızı olası daha kötü saldırılardan korumuş ve bunu da önlemiş olduk” dedi. Öte yandan Münih Başkonsolosu Mehmet Günay yerel emniyet makamlarına, saldırganın ifadelerinden duyulan şüpheyi dile getirerek, soruşturmanın derinlemesine yapılması talebini iletti.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler