'Almanya'

Köln Camisine Bombalı Saldırı Planı İddiası

Almanya'da Türk iş yerlerine saldırı düzenleyen failin, Türkiye'nin Münih Başkonsolosluğuna ve Köln camisine bombalı saldırı planladığı iddia ediliyor.

DİTİB Köln Merkez Cami© @

Almanya’nın Waldkraiburg beldesindeki Türk iş yerlerine saldırı düzenleyen Muharrem D.’nin Türkiye’nin Münih Başkonsolosluğu ve Köln Merkez Camisine bombalı saldırı planladığı iddia edildi. Der Spiegel dergisinin soruşturmayı yürüten emniyet birimlerine dayandırdığı haberinde, Muharrem D.’nin Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Köln Merkez Camisi ve Münih Başkonsolosluğuna bombalı saldırı düzenlemeyi planladığı öne sürüldü.

İfadesinde DEAŞ sempatizanı olduğu itirafında bulunan Muharrem D’nin ele geçirilen silahıyla da din görevlilerine suikast düzenlemek istediği ifade edildi. Bu gelişmelerin ardından Muharrem D’nin dosyasına Federal Savcı Peter Frank’ın el koyduğu, bundan sonra soruşturmayı federal savcılığın sürdüreceği bilgisi paylaşıldı.

Waldkraiburg’daki Saldırılar

 
Waldkraiburg’da yaklaşık bir ay önce Türklere ait 4 iş yerine saldırı düzenlenmişti. Sahibi Türk kökenli olan bir market kundaklanarak kullanılamaz hâle gelmişti. Aynı beldede yine Türklere ait bir pizza dükkanı ile kuaför salonu da kısa süre içinde saldırıya uğramıştı. Son olarak bir Türk iş adamına ait döner dükkanının camları kırılmıştı. Saldırı nedeni ise “Türklere Karşı Nefret”. Trene biletsiz binince yakalanan Muharrem D’nin çantasında yapılan aramada 30 kilogram kimyasal patlayıcı ve 23 boru tipi bomba bulunmuştu. Muharrem D’nin evinde yapılan aramada da Baretta marka tabanca ve çok sayıda mermi ele geçirilmişti. (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler