'Cami Saldırıları'

Almanya’da Cami Duvarına Terör Örgütü İsmi Yazıldı

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti’ndeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı Eitorf Merkez Camisi’nin dış duvarına terör örgütü PKK ismi yazıldı.

21 Mayıs 2020 admin
Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaletindeki Eitorf şehrinde cami duvarına "PKK" yazıldı.

Almanya’da Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Eitorf Merkez Camisi duvarına dün gece saat 1:00 sularında terör örgütü PKK’nın adı boyayla yazıldı. Saldırıyla ilgili polis soruşturma başlattı.

1979 yılında kurulan Merkez Camisi’nin kurucusu ve başkanı olan İrfan Saral Perspektif’e yaptığı açıklamada caminin kurulduğu günden bugüne kadar hiç saldırıya uğramadığını, duvara yazılan terör örgütü isminin bu anlamda ilk kez yaşanan bir durum olduğunu belirtti. Saral, “50 yıldır Eitorf’ta yaşıyorum. Camimizin bulunduğu cadde şehir merkezine yakın, Müslümanların da yoğun olduğu bir mahallede yer alıyor. Burada yaşayan Müslümanlar olarak bugüne dek hiç böyle bir vakayla karşılaşmamıştık.” ifadelerinde bulundu.

Saral sözlerine şöyle devam etti: “Son zamanlarda Köln bölgesi başta olmak üzere Almanya genelinde camilere yönelik saldırılar Müslüman cemaat tarafından tedirginlikle karşılanıyor. Bugün duvara yapılan saldırı, yarın bu tarz bir saldırının bir insana yapılmayacağı anlamına gelmiyor. Genelde bu tarz ‘ufak’ olaylarda polisin gelip, soruşturmayı başlatıp, birkaç hafta sonra faili meçhul olarak dosyaların kapatıldığına tanık oluyoruz. Oysa bu tarz eylemlerin failleriyle etkin şekilde mücadele edilmesi gerek.”

370 kişilik bir üyeye sahip olan Eitorf Camisi, eyaletteki en eski camilerden birisi olarak biliniyor.

Almanya’da camilere yönelik saldırıların dökümentasyonunu yapan #brandeilig’in verilerine göre Almanya’da 2017 yılında 92, 2018 yılında 99, 2019 yılında ise 122 camiye saldırı düzenlendi. 2020 yılı itibariyle şimdiye dek kayda geçen ise 35 saldırı gerçekleşti. Birkaç gün önce de Almanya’nın Württemberg eyaletine bağlı Stuttgart yakınlarındaki Vaihingen Enz beldesinde bir caminin kapısına domuz kafası asılmıştı. (ezk)

admin

Lisans eğitimini Münster Üniversitesinde Sosyoloji ve Siyaset Bilimi bölümlerinde çift anadal olarak tamamlayan Kandemir, Duisburg-Essen Üniversitesinde sosyoloji yüksek lisans eğitimini sürdürmektedir. Ağırlıklı çalışma alanları göç sosyolojisi ve ulusaşırı Türk toplulukları olan Kandemir Perspektif dergisi editörüdür.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler