'Almanya'

Aşırı Sağcı Gençler Rusya’da Eğitim Alıyor

Bir Alman haber dergisi tarafından yayımlanan raporda, Almanya'daki aşırı sağcıların Rusya'nın Saint Petersburg şehrinde özel bir kampta paramiliter eğitime katıldığını bildirdi.

6 Haziran 2020 admin
@ AA değişiklikler: Perspektif

Alman haber dergisi Focus tarafından hazırlanan bir raporda, Almanya’nın aşırı sağcı Ulusal Demokratlar Partisi (NPD) ve Üçüncü Yol’un birçok gençlik kanadı üyesinin Rusya’da paramiliter eğitim aldıkları iddia edildi.

Yayımlanan raporda, Alman Neo-Nazi birçok gencin, Rusya’nın St. Petersburg şehri yakınlarındaki özel bir kampta yakın dövüş ile birlikte silah ve patlayıcı kullanma eğitimleri aldıkları belirtildi. Kampın isminin “Partizan” olduğu ve bu kampın “beyaz ırkın üstünlüğü” için mücadele ettiğini iddia eden Rus İmparatorluk Hareketi (RIM) tarafından işletildiği de ayrıca raporda yer aldı.

Raporda bunlara ek olarak Alman istihbarat yetkililerine Alman aşırı sağcı gençlerin Rusya’da eğitim aldıklarına yönelik bilgi akışının sağlandığı ancak hukuki sebepler dolayısıyla yetkililerin bu gençlerin St.Petersburg kentine yaptıkları seyahatlerin engellenmediği de belirtildi. Amerika Birleşik Devletleri de geçtiğimiz ay küresel terörist gruplar listesine Rus İmparatorluk Hareketi’ni de ekleyerek bu hareketin üyelerinin “Avrupa’daki beyaz üstünlükçüler ile neo-Nazilere paramiliter eğitim” verdiğini açıklamıştı. Rusya Dışişleri Bakanlığı ise ABD’nin bu harekete yönelik ifadesi ile ilgili olarak Washington’’un yeterli ayrıntı vermediğini ve bu grubun kara listeye eklenmesinin teröre karşı mücadelede ABD’ye katkısının bulunmayacağını söylemişti.

Ayrıca Rus İmparatorluk Hareketi kendi ülke basınında da “aşırılıkçı” olarak görülmesine rağmen Rus hükümeti tarafından bu grubun hareketlerinin kısıtlanmasına yönelik herhangi bir kısıtlama şimdiye kadar söz konusu olmadı. Rus İmparatorluğu’nun yeniden tahsis edilmesi gerektiğine inanan grup üyeleri birçok protestoda yer alarak sarı ve siyah bayraklar ile kendilerini gösterme fırsatı elde etmişlerdi.

Rus İmparatorluk Hareketi (RIM) Nedir?

2020 senesinin Nisan ayında Amerika Birleşik Devletleri’nin adını terör listesine koyarak dünya gündeminde yer almaya başlayan Rus İmparatorluk Hareketi (RIM), temelde geleneksel Rus değerlerini korumak ve Rusların hakimiyet alanlarını desteklemek gibi amaçlarla kurulmuş bir Ortodoks Hristiyan ve vatansever bir örgüt olarak tanımlanmaktadır.

Alman aşırı sağcı milliyetçi Ulusal Demokrat Partisi ve azınlık neo-Nazi partisi Üçüncü Yol üyesi gençlerin kamplarında eğitim aldıkları iddia edilen bu grubun birçok üyesinin İsveç’teki terörist saldırıya adının karıştığı birçoğunun ise Ukrayna ve Suriye’deki ayrılıkçı çatışmalarda yer aldığı biliniyor.

Alman istihbarat yetkililerinin ise bu grubun Alman gençlerine yönelik faaliyetlerinin farkında olmasına rağmen yasal zorunluluklar dolayısıyla seyahatleri engelleyemediği ve ayrıca Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in de kamplardan haberdar olduğu iddia ediliyor. Rus katılımcılarla birlikte İsveç ve Finlandiya uyruklu üyeleri de bulunan Rusya İmparatorluk Hareketi ayrıca ABD tarafından terörist ilan edilen ilk beyaz üstünlükçü grup olarak dikkat çekiyor. (eg)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler