'Malezya'

Malezya’da Camiler Koronavirüs Nedeniyle Yabancılara Kapalı

Malezya’da güvenlikten sorumlu devlet bakanı, yabancı uyruklu kişilerin bir süre daha cami cemaati ile birlikte namaz kılamayacaklarını belirtti. 

8 Haziran 2020 hcevik
Fotoğraf: Shutterstock.com

Malezya’da koronavirüs sebebiyle bir süreliğine kapatılan camilerin yeniden açılması ile birlikte açıklamada bulunan Güvenlikten Sorumlu Bakan İsmail Sabri Yakub, hükûmetin ülkede bulunan yabancıların cami cemaati ile birlikte namaz kılmasına bir süre daha izin vermeyeceğini söyledi. Bakan hükûmetin aldığı bu karara gerekçe olarak ülkedeki yabancılarda yerlilere oranla daha fazla koronavirüs tespit edilmesini gösterdi. 

“Yabancılarda Koronavirüs Daha Fazla”

Basın toplantısında konuşan İsmail Sabri Yakub, Malezya’da camilerde kılınacak olan cuma ve vakit namazlarda şimdilik sadece yerli halka izin verildiğini belirterek ülkede bulunan Kovid-19 vakalarının yabancılar arasında daha yüksek olduğunu söyledi. Bakan ayrıca bir süreliğine belli sayıda kişilerin camilere girişine izin verileceğini hatırlatarak önceliğin Malezyalılarda olmasının bu açıdan doğru olacağını ifade etti. 

Malezya’da hükümet pandemi nedeniyle camileri bir süreliğine kapalı tutmuştu. Büyüklüğü ve bulundukları yerlere göre belli sayıda kişinin katılması şartıyla camileri yeniden açan hükûmet, bir süre daha benzer tedbirlerin uygulanacağını, ancak bu süre içerisinde yabancıların camilere giriş çıkışının yasak olacağını açıkladı.

Malezya’da haziran başı itibariyle toplam 8.329 korona vakası tespit edildi. İyileşen hasta sayısının 6.694 olduğu ülkede virüs sebebiyle ise 117 kişi hayatını kaybetti. (eg) 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler