'Almanya'

Almanya’da Polis Şiddeti: “George Floyd Yeterli Değil Miydi?”

Almanya'nın başkenti Berlin'de siyahi George Floyd'un polis şiddetiyle öldürülmesine protesto düzenlendi. Siyahi bir göstericinin de polis şiddetine maruz kalması, ülkede tartışma konusu oldu. 

8 Haziran 2020 hcevik
Fotoğraf: Shutterstock.com

Amerika’da George Floyd isimli bir siyahinin polis şiddeti neticesinde öldürülmesine yönelik dünya genelinde protesto gösterileri devam ediyor. Almanya’da ırkçılık karşıtı gösterilerde siyahi bir göstericinin polis şiddetine maruz kalması, ülkede tartışma konusu oldu. Twitter’da birçok kişi tarafından paylaşılan görüntülerde, 4 polis, ABD’deki ırkçılık ve siyahilere karşı polis şiddetine karşı gösteri yapanlar arasından 4 siyahiyi iterek durdukları yerden uzaklaştırmaya çalışıyor. Berlin’deki Alexander Meydanı’nda gerçekleşen polis şiddeti haftasonu protesto esnasında meydana geldi.

Georg Floyd Protestosunda Polis Şiddeti

Polis köpeklerinin de kullanıldığı olayda, mukavemet gösteren siyahilerden biri, polisler tarafından yere düşürüldü. En az 3 polis, yere yatırdıkları siyahi göstericinin üzerine oturarak başına ve vücuduna şiddetli şekilde vuruyor. Birkaç polis de göstericiye şiddet uygulayan meslektaşlarının etrafını çevreledi. Etrafta bulunanlar da olaya “Bu sadece bir insan. Yeterli değil miydi? George Floyd yeterli değil miydi? Neden yapıyorsunuz böyle bir şeyi? O sadece tek bir kişi.” ifadeleriyle tepki gösterdi.

ABD’de polis şiddeti sonucu yaşamını yitiren siyahi George Floyd için Berlin’de düzenlenen gösteriye haftasonu 15 bin kişi katılmıştı. Berlin polisinden yapılan açıklamada, gösteri bittikten bir grubun polise şişe ve taş attığı belirtilmişti. Protestoda 93 Kişi gözaltına alındı.

Siyahi Amerikalı 46 yaşındaki George Floyd, 25 Mayıs’ta, dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis’te gözaltına alınırken bir polisin uzun süre ensesine diziyle basması nedeniyle dakikalarca “nefes alamıyorum.” demiş, ardından hareketsiz bir şekilde kalmıştı. Floyd’un, olay yerine gelen acil sağlık ekiplerince kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği açıklanmış, olayla ilgili görüntüler ırkçı polis şiddeti ile ilgili büyük bir protesto dalgası oluşturmuştu. (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#2

*Tüm alanları doldurunuz

  • admin
    2021-05-16 14:08:56

    Merhaba, bu konuyla ilgili Fudul Sosyal Hizmetler Derneği ile iletişime geçebilirsiniz: +49 221 942 240 453

  • Hacer yildiz
    2021-05-04 18:26:15

    Lütfen Bana yardimci olun cok kötü durumdayim nereye basvurmam gerekir bilmiyorum Ben almanyanin münich sehrindeyim bundan yaklasik 8 ay önce kizim rahat yasamiyomus biz hergün disariya cikmasina izin vermiyoruz Evet okul arkadsi demis gidelim annemler beni dövüyor dersin seni yurta yerlestirirler Evet aynen Öyle oldu sonra anladi yaptiginin kötü oldugunu 1 hafta sonra eve geri döndü sonra ordaki yurdaki kizla arkadaslik yapti disariya yürüse diye ciktiyor evden kacti 1 hafta sonra bulundu tekrar eve geldi tekrar kacti o arkaslik yaptigi kisliklerin evlerine kacti 6 kere eveden kacti sonra yurda yasamak istedi zaten gerekcesi hazirdi beni dövüyorlar diyo direk polis bulunca yurda yerlestiriyordu Bu simdide yurdan kacmaya basladi 6 kerede poliste dilekcesi var yurdan kaciyo 3 hafta nerde beli deyil okulda yok gitmedi Hastaneye yatirlarim diyoruz mahkemeden yazili kayitimiz var onuda yapmiyorlar neymis hastaneler doluymus Bu kiz 14 yasinda elimize resimler var sosyal medyaya koyuyorlar esrar cekiyo arkadlari ickiler Zaten birkerede corana partide yakalanmis hic birsey yapmiyorlar evde biz dövüyorsak Kiz Öyle diyoda devletin yurdunda Kim dövüyo verin diyoruz türkiye götürelim onuda yapmiyorlar burda kalirsa beli ne olucagi ne olur yardim edin Bana nerlerle görüsmem gerekir lütfen yardimci olun Bana 8 aydir Allah biliyo cektimizi 12 kere Katip dilekce var poliste Ama daha biz suclaniyoruz bize Bakan Bayan diyo siz haklisiniz Ama kanunlar böyle diyo böyle kanunmu olur kizin istegi Bu hayat gezsin tozsun icki sigara esrar bu resmen onayliyorlar bu durumda Tabiki Bende eve gelmem cünkü orda disiplim yok gece camdan kaciyorlar elimde hersey var ses kayitlari Ama biz Türküz Niye yapiyorlar 4 hafta nasil bulsmaz polis kizi polis bize cevabi kendi isteyle gitmis Telefondan bulamayiz cikar biryerden diyo biz de biliyoruz cikarda ne durumda cikar ben türkiye getirip tedavisini yaptirip düzgün okula vermek istiyorum burda olmucak malesef 2 aydan beri yalvariyoruz kan testi yapin kimsenin umunda deyilki nereye basvurmam gerek ne olur yol gösterin Bana

Son Yüklenenler