'Almanya'

Alman Turizmciler, Hükümetin Seyahat Uyarısını Eleştirdi

Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV), Alman hükümetinin, Avrupa Birliği (AB) dışındaki ülkelere yaptığı uluslararası seyahat uyarısını 31 Ağustos’a kadar uzatma kararına tepki gösterdi.

Fotoğraf: Shutterstock / icemanphotos

Alman Seyahat Acenteleri Birliği DRV Başkanı Norbert Fiebig, yaptığı yazılı açıklamada, kararı eleştirerek, Alman Dışişleri Bakanlığının tüm ülkeleri aynı kefeye koyduğunu ifade etti. Fiebig, Alman hükümetinin seyahat uyarısını Avrupa Birliği (AB) dışındaki ülkelerin tümüne yönelik uzatmasını “orantısız” olarak nitelendirdi. Her ülkenin farklı değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Fiebig, “Birçok ülke, koronavirüs ile mücadelede büyük başarılar elde etti, çok sayıda turistik bölgede, Almanya’dan daha az virüsün bulaştığı kişinin bulunduğu kanıtlandı.” ifadelerini kullandı. Fiebig, bu bölgelerde tatilcilerin sağlığını tehlikeye atmamak için hijyen ve güvenlik önlemlerinin de alındığına işaret etti.

Alman Dışişleri Bakanlığından hızlı bir şekilde ülkelerdeki risk durumunun ayrı ayrı yer aldığı seyahat tavsiyelerini sunmasını beklediklerini kaydeden Fiebig, bunun için aktif vaka sayısı ve sağlık sisteminin durumu gibi objektif kıstasların göz önünde bulundurulmasını istedi.

Almanya’nın önde gelen tur operatörlerinden FTI Grubu’nun üst yöneticisi Ralph Schiller ise Alman hükümetinin kararını eleştirerek, bu kararla çok sayıda turizmciye ve turizm destinasyonlarındaki şirketlere darbe vurulduğunu kaydetti.

Almanya’dan AB Dışındaki Ülkelere Seyahat Uyarısı

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, yaptığı yazılı açıklamada, Bakanlar Kurulu’nda, AB ülkeleri, İngiltere ve Schengen ülkeleri hariç diğer ülkeler için “seyahat uyarsının” 31 Ağustos’a kadar uzatılması kararının alındığını belirtmişti. Çok sayıda kişinin Avrupa ülkeleri dışına yeniden seyahat etmeyi beklediğinin bilincinde olduklarını ifade eden Maas, “Bu Türkiye ve Afrika’nın kuzeyinin yanı sıra ve güneydoğu Asya veya ABD’deki destinasyonlar için de geçerli. Turistik amaçlı seyahatler dahil bu seyahatlerin ne zaman yeniden mümkün olabileceği salgının seyrine bağlı.” ifadesini kullanmıştı.

Bazı Ülkelere İstisnalar Getirilecek

Alman Haber Ajansının (DPA) haberine göre, Bakanlar Kurulu’nda alınan kararla AB dışındaki ülkelere seyahat uyarıları 31 Ağustos’a kadar uzatılsa da virüsün yayılmasının yavaşladığı ülkelere istisnalar getirilebilecek. Haberde, bu ülkelerle ilgili yapılacak değerlendirmelerde Kovid-19 ile ilgili vaka sayılarının gelişimi, hijyen kuralları, test kapasitesi, şeffaflık, sağlık sisteminin kapasitesi ve seyahat edilen ülkeden geri dönme imkanlarının göz önünde bulundurulacağı kaydedildi. Bakanlar Kurulu geçen hafta AB ülkeleri, İngiltere ve Schengen ülkeleri için seyahat uyarılarını 15 Haziran‘dan itibaren kaldırma kararı almıştı.

Seyahat Etmek Serbest

Seyahat uyarısı olsa da AB dışındaki ülkelere seyahat etmek serbest. Seyahat ve turizm hakları konularında uzman olan Avukat Paul Degott, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Seyahat uyarısı, seyahat yasağı demek değil. Bu uyarı bir tavsiye niteliğindedir.” ifadelerini kullandı. Yani seyahat uyarısı olmasına rağmen, karşılıklı mutabakat olması durumunda Türkiye’ye seyahat yine de mümkün olabilecek.

 

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler