'Almanya'

Almanya Seyahat Uyarısını 15 Haziran’da Kaldırıyor

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle dünya çapında yaptıkları seyahat uyarısının 15 Haziran’dan sonra kaldırılacağını söyledi.

Almanya Seyahat Uyarısı, Fotoğraf: Shutterstock.com

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle dünya çapında yaptıkları seyahat uyarısını 15 Haziran’dan sonra kaldıracaklarını söyledi. Maas, yaptığı basın açıklamasında, Kovid-19 ile ilgili son gelişmelerin olumlu olduğunu ve bu nedenle yeni kararlar alma arefesinde olduklarını belirtti.

Seyahat uyarısı yerine seyahat bilgilendirmesi yapacaklarını belirten Maas, “Dünya çapında aldığımız seyahat uyarısını 15 Haziran’dan sonra kaldıracağız. Onun yerine seyahat bilgilendirmesi vereceğiz. Vatandaşlarımızın hangi ülkeye gidilebileceği, tatilin nerede mümkün olduğu ve ilgili ülkelerde hangi kuralların geçerli olduğu konusunda bilgilendirme yapacağız.” ifadesini kullandı.

Tatil İmkanları İçin Görüşmeler Devam Ederken Sınırlar da Açılmaya Devam Ediyor

Maas, bu yılki yaz tatilinin geçmişteki tatillere benzemeyeceğini vurgulayarak, vatandaşların bu yaz Avrupa ülkelerinde yaz tatili yapabilmesini umduğunu kaydetti. Alman Dışişleri Bakanı Maas, bugün İspanya, İtalya, Avusturya, Yunanistan, Hırvatistan, Portekiz, Malta, Slovenya, Bulgaristan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi ile video konferans yoluyla görüşerek tatil imkanlarını ve şartlarını ele alacak.

Geçtiğimiz günlerde Avrupa’da salgının en şiddetli yaşandığı ülke olan İtalya salgına ilişkin önlemlerin gevşetilmesi kapsamında 3 Haziran’dan itibaren sınırlarını AB ülkelerine açacaklarını duyurmuştu. Aynı şekilde Almanya da yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle başlatılan sınır kontrollerini, Fransa, İsviçre ve Avusturya sınırlarında 16 Mayıs itibarıyla gevşeteceklerini açıklamıştı. (AA, P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler