'Kovid-19'

Göçmen Merkezinde Kovid-19 Salgınında İkinci Dalga

İspanya'nın güneyindeki Endülüs bölgesinin Malaga kentindeki bir göçmen merkezinde 80'den fazla kişide yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığı bildirildi.

Fotoğraf: Shutterstock.com

Endülüs Özerk Hükûmeti Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Malaga’daki Kızıl Haç Göçmen Barındırma, Acil Durum ve Sevk Merkezi’nde Kovid-19 vakalarında ikinci dalganın görüldüğü bildirildi ve 23 Haziran’da 9 olan pozitif vaka sayısının bugün itibarıyla 80’i aştığı kaydedildi.

Konuya ilişkin bilgi veren Endülüs Özerk Hükûmeti Sağlık Bakanı Patricia Navarro, sadece göçmenlerde değil, göçmen merkezinde çalışan personelde de Kovid-19’a rastlandığını belirtti. Bununla birlikte, mevcut durumda hastanede tedavi gerektiren hiçbir vakanın olmadığı duyuruldu.

Kovid-19’un kimden bulaştığının bilindiğini ve ilk vakanın 21 Haziran’da tespit edildiğini kaydeden Navarro, durumun tamamen kontrol altında olduğunu ifade etti. Ayrıca alınan önlemler kapsamında göçmen merkezine giriş ve çıkışların yasaklandığı açıklandı.

Küçük Yerleşim Yerlerinde İkinci Dalga Yaşanıyor

Salgının sosyo-ekonomik etkilerini en aza indirmek için uygulanan politikalar kapsamında İspanya’da  21 Haziran’da “yeni normallik” sürecine geçildi. Sürecin başından bu yana İspanya’da 40’a yakın küçük yerleşim yerinde salgında ikinci dalganın görüldüğü bildirildi.

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Kovid-19’da ikinci dalga görülen yerlerde durumun kontrol altına alındığını duyurdu. Bununla birlikte Bakanlık, virüsün geçmediği, sosyal mesafe ve maske kullanımı gibi önlemlere uyulması gerektiği yönündeki uyarılarını her gün yineliyor.

Kovid-19 ile ilgili gelişmeler hakkında Mecliste konuşma yapan İspanya Sağlık Bakanı Salvador İlla, “Virüs devam ediyor ve ikinci dalgalara neden oluyor. Yeni normallik aşı bulununcaya kadar devam edecek. Yaşadığımız çok zorlu aylardan sonra şimdi her şeyi bir kenara atamayız.” dedi.

Madrid’e Gelen Yolculardan 32’sinde Kovid-19 Çıktı

Madrid özerk yönetimi, 11 Mayıs – 11 Haziran tarihleri arası Madrid Adolfo Suarez – Barajas Havalimanı’na gelen yolculardan 32’sinde Kovid-19 testinin pozitif çıktığını duyurdu. Bunlardan 5’inin (3’ü Perulu) hastaneye kaldırıldıkları açıklandı.

Madrid özerk yönetimi, merkezî hükûmetten Kovid-19’dan etkilenen ülkelerden gelen yolculara havalimanında hızlı tanı testi yapılmasını ve havalimanı yakınlarına bir salgın hastanesi kurulmasını istedi. (AA)

 

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler