'Cami Saldırıları'

Almanya’da Camiye Kesilmiş Domuz Başı Bıraktılar

Almanya'da yine bir cami saldırıya uğradı. Failler, Mecklenburg-Batı Pomerania eyaletinin Greifwald şehrinde bulunan İslam Kültür Merkezi'nin pencere önüne kesilmiş domuz başı bıraktılar.

15 Temmuz 2020 admin
Fotoğraf: Shutterstock.com / Değişiklikler: Perspektif

Almanya’da bir camiye daha saldırı gerçekleşti. Almanya’nın Greifswald şehrinde bu hafta sonu İslam Kültür Merkezi’nin camının önüne kimliği belirsiz kişiler kesilmiş domuz başı bıraktı. Neubrandenburg polisinin E-Mail yoluyla öğrendiği olay hakkında salı günü yaptığı açıklamaya göre dine hakarete ilişkin soruşturma sürüyor. 

İslam Kültür Merkezini işleten kurumun bildirilerine göre, domuz başı cumartesi gecesi 3.30 saatlerinde camın önüne bırakılmıştı. Camide namaz kılan birileri tarafından fark edilen domuz başı, fotoğrafı çekildikten sonra ortadan kaldırıldı. Saldırgana dair herhangi bir ipucu bulunulamadı. Almanya’da bu tür suçlar para cezasına veya üç yıla kadar hapis cezasını gerektiriyor. 

Camiye Saldırı Metodu Olarak Domuz Başı

Almanya’da cami alanlarına bırakılan domuz kafaları sıkça kullanılan bir saldırı yöntemi. Mayıs ayında Württemberg eyaletine bağlı Stuttgart yakınlarındaki Vaihingen Enz beldesinde bir caminin kapısına domuz kafası asılmıştı. Geçen yıl Kuzey Ren-Vestfalya eyaletine bağlı Mönchengladbach şehrinde Faslılara ait Masjid-Arrahman Camisi’ne camiye de kesilmiş domuz başı bırakıldı. Ayrıca bu camide kanlı bir torba ve ırkçı semboller tespit edilmişti. Benzer şekilde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Schwelm Yeşil Camisi inşaatına kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından torba içerisinde bırakılan kesik domuz kafası, inşaat işçileri tarafından fark edilerek cami yönetimine bildirilmişti.

Almanya’da camilere yönelik saldırıların dökümentasyonunu yapan #brandeilig’in verilerine göre Almanya’da 2017 yılında 92, 2018 yılında 99, 2019 yılında ise 122 camiye saldırı düzenlendi. 2020 yılı itibariyle şimdiye dek kayda geçen ise 35 saldırı gerçekleşti. (kz)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler