'Cami Saldırıları'

Almanya’da Camiye Saldırı: Domuz Başı Bırakıp Kanlı Torba Attılar

Almanya’da Faslılara ait bir camiye domuz başı bırakıp kanlı torba attılar. Polis saldırı ile ilgili soruşturma başlattı.

© Christian Mueller @ Shutterstock değişiklikler: Perspektif

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletine bağlı Mönchengladbach şehrinde Faslılara ait Masjid-Arrahman Camisi’ne camide kesilmiş domuz başı bırakıldı. Camide kanlı bir torba ve ırkçı semboller tespit edildi.

Mönchengladbach’taki Müslümanlar arasında endişeye neden olan ırkçı saldırı sabah saat 9 sularında bir dernek görevlisi tarafından fark edildi. Alman istihbarat teşkilatı Anayasayı Koruma Dairesi ve polis tarafından yapılan incelemede ayrıca komşu bir binada yabancı düşmanlığını simgeleyen semboller de tespit edildi. Savcı olayla ilgili soruşturma başlattı. 

“Buna Karşı Bir Tavır Koymamız Gerekiyor”

Bir kaç yıl önce Müslüman olan cami cemaatinden Juliane Gleißberg saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Camide bulunan şey bizi çok korkuttu. Birçoğumuz şu an nasıl davranacığını bilmiyor.” ifadelerini kullandı. Nefretin çok fazla olduğunu da dile getiren Gleißberg, “Buna karşı bir tavır koymamız gerekiyor.” dedi. 

Geçen Yıl 813 Saldırı Gerçekleştirilmişti

Almanya İçişleri Bakanlığı’nın Sol Parti’nin verdiği soru önergesine verdiği cevapta, ülkede 2018 yılında camilere ve Müslümanlara 813 saldırının düzenlendiğini duyurmuştu. Açıklamada, bu saldırıların büyük çoğunluğunun aşırı sağcılar tarafından düzenlendiğinin varsayıldığı aktarılmıştı.(bb)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler