'United4Rescue'

İslami Cemaatlerden Sığınmacıları Denizden Kurtaran Derneğe Destek

Akdeniz’de “United4Rescue” isimli deniz kurtarma çalışmaları İslami kuruluşlar ve cemaatler tarafından destek aldı.

17 Temmuz 2020 ehisim
@ AA değişiklikler: Perspektif

Aralık 2019 yılında kurulan “United4Rescue” isimli sivil deniz kurtarma birliği 500’den fazla kuruluş tarafından desteklendi. Birlik, Berlin’de yaptığı açıklamada, ocak ayında satın alınan ve denize düşen göçmenleri kurtarmak amacı taşıyan “Sea-Watch 4” isimli geminin ağustos ayı başında Akdeniz’deki ilk görevi için denize açılacağını açıkladı. Şu anda gemi İspanya’nın liman kenti Burriana’da yardım misyonları için restore ediliyor.

Birliğe sponsor olan “Gemeinsam Retten e.V.” derneğinin yönetim kurulundan Michael Schwickart, “Avrupa dış sınırlarında deniz kurtarma çalışmaları ve gerçekleşen ölümler hepimizi ilgilendiriyor. Bu nedenle, bu kadar çok sosyal aktörün bu önemli konuyla ilgilenmesinden çok memnunuz.” ifadelerini kullandı. “United4Rescue” birliğine destek veren 500 kuruluş, girişim ve derneğin arasında Almanya Müslümanları Koordinasyon Konseyi (KRM) gibi İslamî kuruluşlar ve cemaatler de var.

“Yardıma Muhtaç İnsanları Kurtarmak Dinimizin Gereği”

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) ve yardım derneği Hasene International e.V., projeyi 5000 avro ile destekledi. IslamiQ’e konuşan “United4Resque” sözcüsü, bağışı “büyük bir dayanışma belirtisi” olarak nitelendirdi. Kurum, Müslüman cemaatlerin desteğini “güçlü bir insani sinyal” olarak tanımladı.

IGMG Genel Sekreteri Bekir Altaş, IslamiQ’a verdiği demeçte, “Biz Müslümanlar için, yardıma muhtaç insanları kurtarmak dinimizin bir gereğidir; hatta bu zor durumda bir zorunluluktur. Bu bakımdan, Protestan Kilisesi’ne deniz kurtarma ile güçlü ve önemli bir sinyal yolladığı ve yardım arayanlara ulaştığı için minnettarım.” dedi.

 “Avrupa Siyaseti İçin Bir Skandal”

United4Rescue kurucu üyesi Rahibe Sandra Bils, insanlık ve insan hakları için bu birliğin Akdeniz’de büyümeye devam etmesi ve talepleriyle daha da görünür olması ümidini dile getirdi. Bils, “Bu birliğe partner olmak, bir isim ve logo ile insanlığı savunmak demektir. Mali bir yükümlülüğü veya başka taahhüdü yoktur.” ifadelerini ekledi.

Son olarak, Almanya İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Stephan Mayer (CSU) Protestan Kilisesi’nin Akdeniz’de göçmenleri denizden kurtarma yönündeki çalışmalarını eleştirdi. United4Rescue ise, “İnsanların boğulmasına izin vermiyoruz; bu bizim insani sinyalimiz. Avrupa topluluğunun bunu kendi sınırlarında bir devlet görevi olarak görmemesi bir skandal.” sözlerini ekledi. Birlik, Alman ve Avrupa siyaseti için dört talepte bulunuyor: Göçmenlerin denizden kurtarılmasının etkinleştirilmesi, deniz kurtarmalarının suç olarak görülmemesi, adil sığınma prosedürlerinin sağlanması ve sığınmacıların Avrupa şehirlerine kabulünün sağlanması. (iQ, P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler