'Koronavirüs Testi'

“Riskli Bölgelerden Almanya’ya Dönenler Test Masraflarını Kendileri Ödemeli”

Almanya’daki bazı politikacılar riskli bölge olarak ilan edilen ülkelerden dönen kişilerin yaptıracağı koronavirüs testlerinin ücretli olması gerektiğini savunuyor. Sağlık Bakanı Spahn ise aynı fikirde değil.

Fotoğraf: Shutterstock.com / Değişiklikler: Perspektif

Almanya’da koronavirüs vaka sayıları artış göstermeye devam ederken, Robert Koch Enstitüsü de geçtiğimiz günlerde riskli bölgeler listesini güncellemişti. Madrid ve Bask bölgelerini de listeye dahil eden Robert Koch Enstitüsü bu bölgelere seyahat uyarısında bulunmuştu. Bu durum üzerine Almanya’ya riskli bölgelerden dönen kişilere yapılacak testlerin masraflarıyla ilgili tartışmalar başladı.

SPD ve FDP Politikacıları Riskli Bölgelerden Gelenlere Ücretsiz Test Yapılmasını Eleştiriyor

SPD ve FDP’den politikacılar, riskli ilan edilen bölgelerden ülkeye dönenlere koronavirüs testlerinin ücretsiz yapılmasını eleştirdiler. SPD’li Berlin Belediye Başkanı Michael Müller, Bild am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, riskli bölgelerden dönen kişilerin bilinçli olarak risk aldıkları ve genelin sağlığını tehlikeye attıkları için test masraflarına katkıda bulunmaları gerektiği açıklamasında bulundu.

Benzer bir açıklama da FDP’li politikacı Konstantin Kuhle’den geldi. Kuhle: “Mallorca ya da diğer riskli bölgelere seyahat eden herkes test masraflarını kendisi ödemeli.” açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanı Spahn Testin Ücretsiz Olmasından Yana

Sağlık Bakanı Jens Spahn ise aynı görüşte değil. Spahn, bugüne kadar yürürlükte olan, Almanya’ya risk bölgelerinden dönen herkesin ücretsiz koronavirüs testi yaptırabilme uygulamasını savunuyor. ARD-Tagesthemen’e açıklamada bulunan CDU’lu Sağlık Bakanı Spahn, testin paralı olması durumunda seyahatten dönen bazı kişilerin test yaptırmaktan kaçınabileceğini belirtti ve testin ücretsiz olmasının herkesi koruyacağına vurgu yaptı. (fa)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler