'Almanya'

Belediye Mezarlığında Müslümanlar İçin Mezar Yeri Tahsis Edilecek

Lohne şehrindeki bir belediye mezarlığında Müslümanlar için mezar yeri ayrılması planlanıyor. Gerekçe olarak şehirde yoğunlaşan Müslüman nüfus ve artan Almanya’da defin talepleri gösterildi.

Fotoğraf: Shutterstock.com

Aşağı Saksonya eyaletinin batısında bulunan Lohne şehrindeki bir mezarlıkta Müslümanlara mezar yeri tahsis edilecek. Lohne İslam Kültür Derneği Başkanı Mücahid Dirk Vulhop, projenin herkes tarafından olumlu karşılandığını açıkladı. Lohne Belediyesi, Vechta İlçe Belediyesi, Protestan-Katolik Kilisesi ve Lohne İslam Kültür Derneği arasında gerçekleştirilen ortak çalışmanın çok verimli geçtiğini belirten Vulhop, “Bu proje için yüzde yüz destek aldık” dedi.

Son yıllarda artan göç ile birlikte 30 bin nüfuslu şehirde Müslümanların toplam nüfusun yüzde 25’ini oluşturduğu belirtiliyor. Vulhop, şehirde artan Müslüman nüfusla birlikte aynı zamanda Almanya’da defnedilme taleplerinin de bariz bir şekilde arttığını  kaydederek, kiliselerin de desteğiyle durumun aciliyetinin anlaşıldığını belirtti.

Lohne’de Müslümanların 10 senedir bir mezarlığa ihtiyaç duyduklarını ancak bu zamana kadar bu konuda kayda değer bir sonuç elde edilemediğini belirten Vulhop, “İnsanın hakkı olan bir şeyi elde edebilmesinin temel yolu kamuoyu çalışmasından geçiyor.” dedi.

Projenin henüz planlama aşamasında olduğunu kaydeden Vulhop, tüm katılımcılar eşliğinde belediye başkanı ile görüşeceklerini ve bir tarih belirleneceğini ifade etti.

İslami Usüllere Uygun Defin Mümkün

Sağlık Bakanlığı ve Zabıta, mekanın zemin özelliklerinin uygun olması hâlinde tabutsuz defnin mümkün olabileceğini belirtmişti. Bu nedenle defin yeri ararken arazi özelliklerinin buna uygun olmasına dikkat ediliyor.  Brägel ilçesinin bu anlamda uygun bir seçenek olduğunu belirten Vulhop, “Tabutsuz defin için çabalıyoruz.” diyerek bunun da mümkün olduğuna işaret etti.

Projenin tamamının belediye tarafından finanse edileceği belirtilirken, proje kapsamında Müslüman mezar yerine aynı zamanda İslami defne uygun olarak bir de gasilhane inşa edilecek.

İstatistikler Almanya’ya her geçen sene daha fazla Müslümanın defnedildiğini ortaya koyuyor. Ülkede 300’den fazla Müslüman mezar alanı varken, henüz herhangi bir müstakil Müslüman mezarlığı ise bulunmuyor.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler