'Cami Saldırısı'

Berlin Wittenau Medine Camii Tahrip Edildi

Wittenau Medine Camii’ne dün gece gerçekleştirilen saldırıda cami kapısı ve camları kırıldı. Maddi hasarın büyük olduğu olayda polis İslam düşmanlığına dair bir motif olmadığını savundu.

Almanya’nın Başkenti Berlin’in Reinickendorf ilçesine bağlı Wittenau mahallesindeki Medine Camii’ne 28 Ağustos gecesi gerçekleştirilen saldırıda cami talan edildi ve soyuldu. Polis, saldırı nedenin soygun olduğunu düşünüyor.

İslam Toplumu Milli Görüş Berlin bölgesine bağlı olan camiye yapılan saldırıda, saldırgan veya saldırganların camiye camları kırarak girdikleri belirtildi. Saldırganların kimliği henüz belirlenemezken, camideki maddi hasarın ise büyük olduğu kaydedildi.

Polis: “Sıradan Bir Hırsızlık Vakası”

İslam Toplumu Milli Görüş Berlin Kurumsal İletişim Başkanı Ahmet Karahan yaptığı açıklamada “Camiyi soyan ve hasar veren faillerin kimlikleri ve camiye bu şekilde zarar vermelerinin sebebinin en kısa zamanda ortaya çıkmasını umuyoruz.” dedi.

Cami idarecileri olay sonrasında polise haber verdi. Olay yerinde inceleme yapan polis, saldırının arkasında İslam ve Müslüman karşıtlığına dair bir bulgu bulunmadığını, olayın sıradan bir hırsızlık vakası gibi göründüğünü söyledi. Ancak, Medine Camii idarecileri ve cemaat olayın çok yönlü araştırılmasını istiyor.

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler