'Hanau'

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Hanau Saldırısı Kurbanlarının Yakınlarıyla Buluştu

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, Hanau’daki aşırı sağcı terör saldırısında yaşamını yitirenlerin aileleriyle buluştu. Steinmeier kurban yakınlarına “yanınızdayız” mesajı verdi.

© photocosmos1 / Shutterstock.com değişiklikler: Perspektif

Cumhurbaşkanı Steinmeier, Hanau’da 19 Şubat’ta gerçekleşen ırkçı terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla çarşamba günü Bellevue Sarayı’nda bir araya geldi. Eylemin ırkçılık ve diğer tüm insanlık dışı ideolojilerin soğuk ve kör mantığını ortaya koyduğunu belirten Steinmeier, Hanau’daki ırkçı terörün birden bire ortaya çıkmadığını vurguladı.

Steinmeier, “Ülkemizde ırkçılık var, Müslümanlara düşmanlık ve Musevi karşıtlığı var. Sokakta insanlar koyu tenli oldukları, camide namaz kıldıkları, kipa giydikleri için hakarete uğruyor, tehdit ediliyor ve saldırıya uğrayıp katlediliyor. Aşırı sağcılığın kökleri toplumumuzun derinliklerine iniyor. Bu ciddi ve acil bir sorundur. Korona zamanlarında bile onu asla göz ardı etmemeliyiz.” dedi.

“Ülkeniz Yanınızda”

Hanau’daki saldırıya ilişkin, “Unutmuyoruz, unutamayız ve unutmayacağız.” diyen Steinmeier, saldırıda yaşamını yitirenlerin yakınlarına “Sizin yanınızdayız. Bu ülke- ülkeniz yanınızda. Bu ülkedeki yürekler size dönük” şeklinde seslendi.

Steinmeier ırkçılıktan, nefretten ve şiddetten uzak bir toplum için birlikte mücadele edilmesi gerektiğine işaret ederek, bütün vatandaşları ırkçılık ve yabancı düşmanlığı karşısında seslerini yükseltmeye ve dayanışma içerisinde olmaya çağırdı.

“Saldırı Eksiksiz Aydınlatılmalı”

Buluşmada Steinmeier’nın yanı sıra Hanau Belediye Başkanı Claus Kaminsky (SPD) ve Federal İçişleri Bakanı Horst Seehofer (CSU) da hazır bulundu. Ailelere eşlik eden Belediye Başkanı Kaminsky, İçişleri Bakanı Seehofer’dan saldırının eksizsiz bir biçimde aydınlatılmasını talep etti.

RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND)’a konuşan Kaminsky, Hanau saldırısı kurbanlarının yakınları için, ama aynı zamanda tüm şehir halkı için saldırının eksiksiz bir şekilde aydınlatılmasının çok önemli olduğunu vurgulayarak “Federal Suç Dairesi’nin nihai raporu artık masaya konmalı” dedi.   

Irkçı Terör Saldırısında 9 Kişi Hayatını Kaybetmişti

Almanya’nın Frankfurt kenti yakınlarında bulunan Hanau’da 19 Şubat günü ırkçı T.R. tarafından iki nargile kafeye ve bir büfeye ırkçı saldırı düzenlenmişti.

Saldırıda Mercedes Kierpacz, Sedat Gürbüz, Gökhan Gültekin, Hamza Kurtović, Ferhat Unvar, Kaloyan Velkov, Vili Viorel Păun, Said Nesar Hashemi ve Fatih Saraçoğlu hayatını kaybetmişti.

T.R., saldırının ardından evine dönerek annesini öldürdükten sonra intihar etmişti. (AA, P)

 

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler