'Müslüman Karşıtı Irkçılık'

IGGÖ’den Video Projesi: Müslümanlara Yönelik Nefret Mesajları Okundu

Avusturya’da Müslüman cemaatin resmî temsilcisi olan Avusturya İslam Cemaati (IGGÖ) kendisine ulaşan nefret mesajlarını bir video ile yayınladı. Tanınmış isimlerin seslendirdiği nefret mesajlarında Müslümanlara yönelik ırkçılık korkutucu boyutta.

30 Eylül 2020 admin
Fotoğraf: Youtube.com/iggoe

“Siz Müslüman vatandaşlar değilsiniz. Siz p…’siniz ve hep öyle kalacaksınız” ya da “Çin, Müslüman ayak takımına nasıl muamele etmek gerektiğini gösterdi” gibi nefret ifadeleri, Avusturya’daki Müslüman cemaate yönelik ırkçılığın sonuçlarından yalnızca birkaçı. Avusturya İslam Cemaati (IGGÖ) kendisine ulaşan nefret mesajlarının yer aldığı bir video yayınladı. Videoda eski milli futbolcu Veli Kavlak, Yüksek Mahkeme Başkanı Irmgard Griss, “Schalom Aleikum” isimli Yahudi derneğin başkanı Sonia Feiger, Viyana Protestan Kilisesinden Matthias Geist ve Roma Katolik Kilisesi eski Kadınlar Başkanı Beatrix Mayrhofer gibi isimler var.

Avusturya’da yaşayan birçok Müslüman için ırkçılık ve İslam karşıtlığının günlük hayatın bir parçası hâline geldiğini belirten IGGÖ; sokakta, toplu taşımada, internette, okullarda, iş ve konut piyasası ile devlet kurumlarında ırkçılığın yaşandığını ifade etti. Bu nedenle 28 Eylül ile 4 Ekim tarihleri arasında Avusturya’da Müslüman Karşıtı Irkçılıkla Mücadele Aksiyon Haftası kapsamında kamuoyuna yönelik bilgilendirme çalışmaları yapacağını açıklayan IGGÖ, özellikle Müslüman cemaati ırkçılıkla ilgili tecrübelerini paylaşmaya ve görünür olmaya davet etti.

Müslüman Karşıtı Irkçılıkla Mücadele Haftası kapsamında yayınlanan video ile Avusturya’da İslam düşmanlığına dair bilinç oluşturulması hedefleniyor. Bunun dışında ırkçı nefret mesajları, Viyana’da 4 Ekim’e kadar sürecek olan bir sergide yayınlanacak. (ezk)

admin

Lisans eğitimini Münster Üniversitesinde Sosyoloji ve Siyaset Bilimi bölümlerinde çift anadal olarak tamamlayan Kandemir, Duisburg-Essen Üniversitesinde sosyoloji yüksek lisans eğitimini sürdürmektedir. Ağırlıklı çalışma alanları göç sosyolojisi ve ulusaşırı Türk toplulukları olan Kandemir Perspektif dergisi editörüdür.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler