'Polis Şiddeti'

Almanya’da Polis Şiddeti Yine Kayıt Altında, Zanlı Tutuklandı

Almanya'nın Krefeld kentinde bir binada çıkan yangına müdahale esnasında polisin yangını çıkardığından şüphelenilen Tunuslu bir erkeğe uyguladığı şiddet sosyal medyada büyük tepki topladı. Zanlı polis şiddetiyle göz altına alındı.

12 Ekim 2020 admin
Fotoğraf: Anadolu Images | Değişiklikler: Perspektif

Almanya’da polis şiddeti ile ilgili yeni bir video gündemi meşgul ediyor. Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaletindeki Krefeld şehrinde Hubertus Caddesi’nde cumartesi günü bir binanın zemin katında çıkan yangında, karşı binada oturan bir kadının çektiği anlaşılan videoda, polisin bir erkeği yumrukladığı, akabinde yere yatırıp diziyle kafasına bastırdığı görülüyor. ABD’deki George Floyd olayını hatırlatan görüntülerde söz konusu adama 3 polisin sert şekilde müdahale ettiği, adamın polislerden kurtulmak için çaba gösterdiği anda bir kadın polisin gelip adamı defalarca yumruklaması yer alıyor. Videoda ayrıca polislerin adamı yere yatırıp üzerine çıkarak gözaltına almaya çalıştığı, yumruk atan kadın polis memurunun kafasına diziyle bastırdığı adamın kelepçelendiği görülüyor. Bu esnada polislerden birinin adamın yanındaki kadını tutup sakinleştirdiği, bir diğer polisin ise çevre güvenliğini sağladığı görülüyor.

Zanlının Şiddet Eğilimli Olduğu ve Memurlara Saldırdığı İddiası

Söz konusu videonun sosyal medyada yayılması ve tepkilerin büyümesi üzerine yazılı açıklamada bulunan Krefeld Emniyet Müdürlüğü, dün öğle saatlerinde çıkan yangında polisin 28 yaşındaki Alman bir kadın ve 47 yaşındaki Tunuslu bir adamı yangın çıkan evden dışarı çıkarmaya çalıştığını, bu esnada adamın polise karşı koyduğu ve bu yüzden zor kullanıldığını kaydetti. Daha sonra Krefeld Savcılığı ve Krefeld Polisi’nin ortak yaptığı açıklamada söz konusu erkek hakkında kundaklama şüphesiyle tutuklama kararı çıkartıldığı belirtildi, polis şiddeti ise reddedildi.

Polisin açıklamasına göre, komşuların yangın ihbarından sonra kadın ve erkeğin yangın çıkan evde bulunduğu, evin daha önce eylül ayında çıkan yangın nedeniyle oturulamaz hâlde olduğu, bu kişilerin neden evde bulunduğunun ise henüz bilinmediği ifade edildi. Yangın yerine gelen polisin iki kişiyi olay mahallinden uzaklaştırmaya çalıştığı, erkek zanlının direnip eve geri döndüğü ve alevlere bir şey attığı belirtildi. “(Zanlı) kapıya geri döndüğünde elinde uzun ve metal bir sopa vardı, bununla memurlara saldırdı. Memurlar, adamın yanan eve yeniden girmesini önlemek için onu yakaladılar. Bunun üzerine kişi agresifleşti, saldırdı ve etrafına tükürmeye başladı.” şeklinde açıklamanın yer aldığı açıklamada zanlının yaralanmadığı, daha önceden poliste kaydı bulunduğu ve şiddet eğilimli olarak bilindiği ifade edildi. Müdahale esnasında ise bir kadın polis memurunun elinden yaralandığı belirtildi.

Sosyal medyaya yansıyan videonun delil olarak dosyada inceleneceği de açıklamada yer aldı. (AA, P)

admin

Lisans eğitimini Münster Üniversitesinde Sosyoloji ve Siyaset Bilimi bölümlerinde çift anadal olarak tamamlayan Kandemir, Duisburg-Essen Üniversitesinde sosyoloji yüksek lisans eğitimini sürdürmektedir. Ağırlıklı çalışma alanları göç sosyolojisi ve ulusaşırı Türk toplulukları olan Kandemir Perspektif dergisi editörüdür.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler