'ALMANYA'

Siyasetçi ve Müslümanlara Saldırı Hazırlığındaki Örgüte Suç Duyurusu

Almanya Federal savcılığı, iç savaş benzeri koşulların oluşması amacıyla siyasetçilere, mültecilere ve Müslümanlara yönelik saldırı planlayan 12 kişiye suç duyurusunda bulundu.

Fotoğraf: Shutterstock/Aldeca Productions

Şubat 2020’de Almanya’da, siyasetçilere, mültecilere ve Müslümanlara yönelik saldırılar düzenleyerek ülkede iç savaş benzeri koşullar oluşturmak amacıyla aşırı sağcı terör örgütü kurdukları ve bu örgüte destek verdikleri şüphesiyle 6 eyalette 12 kişi gözaltına alınmıştı. Taz Gazetesinin (Die Tageszeitung) bilgilerine göre, federal savcılık söz konusu 12 aşırı sağcıya suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun içeriği ise “Aşırı sağcı bir terör örgütünün kurulması” olarak belirtildi.

Sanıklar, Stuttgart Yüksek Bölge Mahkemesinde dinlenecek. Mahkeme, bu sürecin koronavirüs pandemisi süresinde hangi koşullar altında gerçekleşeceğini henüz açıklamadı. Şimdilik suç duyurusu hakimler tarafından kontrol ediliyor.

Camiler ve Siyasetçiler Hedef Alınmıştı

Baden-Württemberg, Bavyera, Aşağı Saksonya, Kuzey Ren Vestfalya, Rheinland-Pfalz ve Saksonya Anhalt eyaletlerinde gözaltına alınan zanlılardan Werner S, Michael B, Thomas N. ve Tony E. ile ismi belirtilmeyen bir kişinin, Almanya’nın devlet ve toplum düzenini sarsmak hedefiyle Eylül 2019’da terör örgütü kurduğu ifade edilmişti. Zanlılar arasında Hamm’dan bir polis teşkilatı çalışanı olan Thorsten W.’nin de yer alması ilgi çekti. Kaynaklaklara göre Thorsten W. yalnızca terör örgütünün destekçisi olmakla suçlandı. Sanıklar başta 13 kişiden oluşuyordu. Ancak 46 yaşındaki sanık, Temmuz ayında Dortmund hapishanesinde ölü bulundu. İntihar ettiği söyleniyor.

Federal Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, 4 kişinin aşırı sağcı terör örgütü kurmak, 8 kişinin de örgüte destek sağlamak şüphesiyle gözaltında alındığı bildirilmişti. Özellikle Alman Yeşiller Partisi Eş Genel Başkanı Robert Habeck ve Toni Hofreiter aşırı sağcılar tarafından hedef alınmıştı. Robert Habeck, Kassel Bölge Valisi Walter Lübcke‘nin ırkçı bir Neonazi tarafından öldürülmesinin ardından bu cinayetle Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü arasında bağ olup olmadığının araştırılmasını istemişti. Bunun yanı sıra, örgütün eş zamanlı birkaç eyalette camilere saldırı düzenlemek istedikleri bildirilmişti.

Amaçları İç Savaş Benzeri Koşullar Oluşturmaktı

Örgütün, ülkede siyasetçilere, mültecilere ve Müslümanlara yönelik saldırılar yaparak iç savaş benzeri koşulların oluşmasını amaçladığı belirtilmişti. Eylemlerini gerçekleştirmek için zanlıların birçok kez bir araya geldiği, bu toplantıların Werner S. tarafından koordine edildiği, Tony E’nin de bu konuda Werner S’yi desteklediği aktarılmıştı. Zanlıların internetten ve telefon görüşmeleriyle de temasta bulunduklarına işaret edilmişti. 8 kişinin de bu örgüte maddi destek vermek, silah temin etmek ve yapılacak saldırılara iştirak etmek için söz verdiği kaydedilmişti. Aşırı sağcı örgüt kuruldukları ve bu örgüte destek verdikleri şüphesiyle 6 eyalette 13 kişinin evlerinde arama yapılmıştı. (AA,P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler