'Fransa'

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri: “Sığınmacılara Müdahale Görüntüleri Şoke Edici”

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Dunja Mijatovic, Fransa'nın başkenti Paris'te önceki gece çadırlarından yaka paça çıkarılarak dışarı atılan sığınmacılara yönelik polis müdahalesini şoke edici olarak nitelendirdi.

Fotoğraf: Alaattin Doğru - Anadolu Ajansı / Değişiklikler: Perspektif

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Dunja Mijatovic, Fransa’nın başkenti Paris’in tarihi meydanlarından Republique Meydanı’nda çadırlarda barınmak isteyen çoğu Afgan 500’e yakın sığınmacıya polisin müdahalesine ilişkin Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin’in Ulusal Polis Soruşturma Biriminden (IGPN) rapor istediğini ve Fransa Ombudsmanlığının olaya dahil olduğunu not aldığını belirtti.

“Paris’te polisin sığınmacılara müdahalesinin görüntüleri şoke edici.” ifadesini kullanan Mijatovic, bu olaya ilişkin gelişmeleri yakından izlediğini vurguladı.

Darmanin, dün yaptığı açıklamada, “Ulusal Polis Soruşturma Birimine (IGPN) kamuoyuna açıklanmak üzere savunmalarını iletmeleri için 48 saat süre tanıdım ve bunu kamuoyu ile paylaşacağım.” ifadesini kullanmıştı.

Sığınmacılara Biber Gazıyla Müdahale

Fransa’nın başkenti Paris’te önceki gece, polis, Republique Meydanı‘nda çadır kuran çoğunluğu Afgan 500’e yakın sığınmacıyı yaka paça dışarı atmış, biber gazıyla müdahalede bulunmuştu.

İçişleri Bakanlığı, alandaki gazetecilere de şiddet uygulayan polis ve jandarmanın görüntülerinin gündem olması üzerine soruşturma açıldığını duyurmuştu. Birçok gazeteci, aktivist ve siyasetçi de sığınmacılara desteklerini ifade ederek polis şiddetini kınamıştı. (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler