"Alman Polisi"

Almanya’da Açığa Alınan Aşırı Sağcı Polisler Göreve Geri Döndü

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletindeki polis teşkilatında ortaya çıkan aşırı sağcı chat grupları dolayısıyla görevden uzaklaştırılan 31 polis memurundan yarısının göreve dönmesine izin verildi.

Fotoğraf: Shutterstock.com / Değişiklikler: Perspektif

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletindeki Essen ve Mulheim şehirlerinde aşırı sağcı olduklarından şüphelenilen ve ırkçı sohbet gruplarının ortaya çıkmasıyla açığa alınan 31 polis memurundan 16’sinin göreve dönmesine izin verildi. KRV İçişleri Bakanlığı sözcüsü cumartesi günü yaptığı açıklamada işe alımları doğruladığı tespit edildi.

Eylül ayında eyaletteki polis teşkilatında WhatsApp’taki sohbet gruplarında ırkçı paylaşımlarda bulunan 31 polisin açığa alınarak görevden uzaklaştırıldığı açıklanmıştı. Ekim ayının sonunda, görev yasağı için gerekli koşulların bulunmadığından dolayı ilk olarak dokuz polis memurunun uzaklaştırılması kaldırılmış ve göreve dönmelerine izin verilmişti. Ancak göreve dönenler için disiplin işlemlerinin de devam ettiği kaydedilmişti.

Anayasası’ndan Maddelerin Yer Aldığı 5.000 Takvim

Aşırı sağcı sohbet gruplarının ortaya çıkması üzerine İçişleri Bakanı Herbet Reul (CDU) eyaletteki karakollara Alman Anayasası’ndan maddelerin yer aldığı 5.000 takvim gönderdi. Takvimlerin önsözünde Reul, aşırı sağcı chat gruplarına atıfta bulunuyor. KRV polis sendikasının başkanı Michael Mertens bu takvimlerin yollanmasını eleştirmiş “Meslektaşlarım Anayasası temelinde görevlerini nasıl yapacaklarını çok iyi biliyor. Takvimle talimata gerek yok.” ifadelerinde bulundu. (P)

Enise Yılmaz

Bochum Ruhr Üniversitesinde hukuk eğitimi gören Yılmaz, Perspektif’in yayın kurulu üyesidir.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler