'Hollanda'

“Camilerin Korunmasına İlişkin Daha Etkin Tedbirlere Başvurulacak”

Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema, ülkenin başkentinde bulunan Ayasofya Cami’nin uğradığı saldırı sonrasında “Müslümanlar Amsterdam’ın bir parçasıdır” açıklamasında bulundu.

Fotoğraf: @Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Hollanda’nın başkenti Amsterdam şehri Belediye Başkanı Femke Halsema, 14 Aralık Pazartesi akşamı Hollanda Milli Görüş Federasyonuna (MGNN) bağlı olan Amsterdam Ayasofya Westermoskee Camisi’ne yapılan saldırıyla alakalı açıklamada bulundu. Belediye Başkanı Halsema, Hollanda’da yayın yapan AT5 kanalına katıldığı programda “Şehrimizin bir parçası olan Müslümanlara saygı gösterilmelidir” sözlerini sarf etti.

Femke Halsema, toplum olarak pandemi nedeniyle zor bir dönem geçirildiğini belirtirken Noel zamanının yaklaştığını ve toleransın Amsterdam şehrinin en önemli özelliği olduğunu sözlerine ekledi. “Herkes kendinden farklı olan insanlara saygılı olmalı” diyen belediye başkanı, bunun Hollanda için büyük önem arz ettiğini ifade etti.

Farklılıklara Saygı ile Yaklaşılmalı

Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema, kimliği bilinmeyen kişilerce Amsterdam Ayasofya Westermoskee Camisi’ne yapılan saldırı sonrasında cami yöneticileri ile görüştü. Belediye Başkanı Femke Halsema, Kuzey Hollanda Milli Görüş Federasyonu Başkanı Mustafa Hamurcu’nun da katıldığı görüşmede, camilerin korunmasına ilişkin daha etkin tedbirlere başvurulacağının sözünü verdi.

Halsema ayrıca Amsterdam’ın yüksek hoşgörüye sahip bir topluma sahip olduğu ile bilindiğini, şehirde farklılıklara her zaman saygı ile yaklaşıldığını, farklı görüş ve inanışa sahip insanların bir arada huzur içinde yaşamayasını engelleyecek her türlü saldırıya karşı olduğunu ifade etti.

Amsterdam Ayasofya Westermoskee Camii

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da bulunan ve Milli Görüş Federasyonuna (MGNN) bağlı olan Ayasofya Westermoskee Camisi,  14 Aralık Pazartesi akşamı kimliği bilinmeyen kişilerce saldırıya uğramıştı. Caminin camlarının parke taşlarıyla kırılmış, camide maddi hasar meydana gelmişti. (yy)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler