'ALMANYA'

Polis Yerde Müdahale Edilen Müslüman Kadın Hakkında Açıklamada Bulundu

Almanya’nın Wuppertal şehrinde, genç bir Müslüman kadının maske takmadığı için polis tarafından yere yatırılarak tutuklandığı görülen görüntüler üzerine polisten açıklama geldi.

Fotoğraf: Shutterstock / Pradeep Thomas Thundiyil | Değişiklikler: Perspektif

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde bulunan Wuppertal şehrinde 24 yaşındaki tesettürlü kadına, iki polis memuru yere yatırıp kelepçe vurdu. Wuppertal şehrinin Turmhof caddesinde ağız ve burun maskesini gerektiği gibi takmadığından dolayı müdahale edilen kadının video görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı.

Paylaşılan video görüntülerinde, genç kadının çocuğu ile birlikte diş hekimi muayenesinden çıktıktan sonra koronavirüs tedbirlerinden biri olan zorunlu ağız ve burun maskesini takmayı unuttuğu aktarılıyor. İki polis memurunun maskesiz olan kadına kelepçe taktıkları görüntülendi. Olaya tanık olan bir kişi: “Kolları o kadar bükülmüş ki kadın acı içinde çığlık attı.” ifadelerini kullandı.

Polisin Açıklamalarına Göre Kadın Polise Hakaret Etti

Polisin basın açıklamasına göre, maskesiz olan genç kadın, kendisine müdahale eden polislere hakaret ile karşılık verdi. Açıklamada iki polis memurunun genç Müslüman kadına Elberfeld’deki yaya bölgesinde ağız ve burun koruması takılması gerektiği konusunda bilgi verildiği aktarılıyor. Bunun üzerine “Genç kadın hemen polislere hakaret ederek karşılık verdi. Hakaret ve suç nedeniyle, kadının kişisel bilgilerinin kaydedilmesi gerekti. Kadın duvara koşarak bundan kaçtı.” ifadeleri eklendi.

Polisin bilgilerine göre, kadın duvarda durduruldu ve ardından kendisi kimlik bilgilerini verdi. Ancak polis memurlarına bağırmaya devam etmesi ve memurun karnına vurması sonucu yere yatırılarak müdahale edildi. Yetkililer, polis memurlarına hakaret ve direnme suçlamaları ve korona koruma yönetmeliğini ihlal ettiğinden dolayı idari suç raporuna ek olarak, kadını olay yerinden uzaklaştırdı. Yetkililer görev boyunca kadının çocuğu tehlike altında olmadığını ekledi.  

Sosyal medyadaki görüntülerde yere yatırılan kadının maske taktığı görünüyor. Kadının tutuklama sebebi maske takmayı reddetmesi olarak belirtilmişti. Polis yetkilileri ise bu konu ile ilgili henüz açıklamada bulunmadı. (P)

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler