'Almanya'

Saksonyalı Polis Memurları Aşırı Sağcı Meslektaşlarını Rapor Edecek

Almanya’nın Saksonya Eyaletinde polis memurları meslektaşları arasındaki aşırı sağcı faaliyetleri, dahili aşırıcılıkla mücadele koordinasyon merkezine ihbar edebilecek.

Fotoğraf: Shutterstock.com / Değişiklikler: Perspektif

MDR Aktuell’in gündeme getirdiği habere göre, Saksonya Eyaleti sınırları içindeki polis memurları, aşırı sağcı eğilimlere sahip meslektaşlarını, gerekirse isim vermeden, bu amaçla kurulan bir merkeze ihbar edebilecek. Haberi doğrulayan Saksonya Eyaleti İçişleri Bakanlığı sözcüsü Silvaine Reiche, ne polis ne de idari kadrolarda aşırıcılığa tolerans gösterilemeyeceğini, bu tutumun ceza, disiplin ve iş hukuku kapsamında tutarlı bir şekilde kovuşturulacağını belirtti. Reiche, bilhassa ceza hukuku kapsamına giren davranış biçimleri karşısında polis memurlarının harekete geçme yükümlülüğü olduğunu vurgulayarak, “Bunun muhbirlikle ilgisi yok.” dedi.

Amaç Anayasa Karşıtı Çabaları Besleyen Zeminleri Ortadan Kaldırmak

Saksonya İçişleri Bakanı Roland Wöller (CDU), aralık ayı sonunda çalışanlara yazdığı bir mektupta, 2020 yazında kurulan dahili aşırıcılığı önleme ve mücadele koordinasyon merkezini (Koordinierungsstelle für interne Extremismusprävention und Extremismusbekämpfung) tanıttı. Merkezin amacı, aşırıcılığa karşı dahili savunma aktörlerini bir araya getirerek çalışanların aşırılık yanlısı çabalarıyla ilgili tüm önemli bilgileri erken bir aşamada bir araya getirmek olarak özetleniyor. Merkez ayrıca çalışanların mesajlarına cevap veriyor ve şüpheli sorular konusunda onlara tavsiyelerde bulunuyor. İçişleri Bakanı Wöller, geçtiğimiz yaz koordinasyon merkezinin kuruluş amacıyla ilgili olarak “Önemli olan, anayasaya aykırı çabaları besleyen zeminleri erken bir aşamada ortadan kaldırmak.” demişti.

“Bireysel Suistimaller Tüm Polis Teşkilatını İtibarsızlaştırıyor”

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Reiche, “Son birkaç ayda edinilen deneyimler gösteriyor ki, bireysel suistimaller, halkın zihninde tüm polis veya yönetim kadrosunu itibarsızlaştırmak için yeterli olabiliyor.” dedi. Bu bağlamda, koordinasyon merkezinin bir amacının da aşırıcılık yanlısı meslektaşlarının hatalarından ötürü tüm polis teşkilatının suçlanması ve zan altında bırakılmasını önlemek olarak açıklandı. Bakanlık tarafından çalışanlara gönderilen mektupla bu konuda tüm çalışanların yeniden bilinçlendirilmesi amaçlanıyor.

Rapor edilmesi istenen tutumların başında, açık bir şekilde ifade özgürlüğü kapsamı dışında kalan, Antisemitik veya ırkçı ifadeler, Nasyonal Sosyalizmin yüceltilmesi veya yasaklanmış aşırı sağcı sembollerin, sloganların veya selamlama biçimlerinin kullanılması gibi davranış çeşitleri yer alıyor.

 

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler