'2021 Dövizle Askerlik'

2021 Yılı Dövizle Askerlik Ücretleri Açıklandı 

Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığınca (MSB), 2021 yılı için dövizle askerlik ücretleri açıklandı.

@Shutterstock değişiklikler Perspektif

Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığınca (MSB), 2021 yılı için bedelli askerlik ücretleri açıklandı. 7179 sayılı Askeralma Kanununda belirtilen esaslara göre 2021 yılı bedeli, 30 Haziran tarihine kadar  4.402,27 Euro olarak belirlendi. Yapılan duyuruyla birlikte 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren geçici olarak durdurulan başvuru işlemlerinin kabulüne yeniden başlandığı bildirildi. Yapılan açıklamaya göre 1 Temmuz-31 Aralık tarihlerinde ödenecek bedel ayrıca duyurulacak.

2021 Yılı Dövizle Askerlik Hizmeti

Dövizle askerlik görevini yerine getirmek isteyen kişilerin uzaktan eğitim programını tamamlamaları, başvuru evrakları ile yurt dışı temsilciliklerine başvurarak hak sahibi olduklarının tespit edilmesi ve belirtilen ücreti ödemeleri gerekiyor. Konsoloslukların  web sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında yaptıkları duyurularda dövizle askerlik yapmak isteyen kişilerin bağlı bulundukları Başkonsolosluklara müracaat etmeli gerektiği belirtildi.

Türkiye dışında yaşayan yükümlülerin dövizle askerlik hizmeti uygulamasından yararlanma şartları 26 Haziran 2019 tarih ve 7179 sayılı Askeralma Kanunu ile yeniden düzenlendi. Yapılan düzenlemeye göre askerlik çağında bulunan (1 Ocak 2021 itibarıyla 2001 ve öncesi doğumlular), oturma/çalışma iznine veya vatandaşlık hakkına sahip olarak işçi-işveren statüsünde, Türkiye’de izin dahil geçirilen süreler hariç en az 3 yıl (1095 gün) süre ile çalışmış olan ve uzaktan eğitim programını tamamlayan kişiler, bağlı bulundukları Başkonsolosluklara gerekli belgeleri ibraz ederek, 2021 yılı için 4.402,27 Euro ile transfer masraf bedelini ödemelerinin ardından dövizle askerlik hizmeti kapsamında askerlik hizmetlerini yerine getirmiş sayılacak. (yy)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler